Helena Segers hemliga liv med barnen

Helena Seger och Zlatan

Helena Seger har gjort sig ett namn som den främsta av alla fotbollsfruar. Men livet tillsammans med Zlatan Ibrahomovic är ingenting hon har stoltserat med i offentligen, snarare tvärtom.
Nu får vi en inblick i Helena och barnens liv när Zlatan pendlar till fotbollsklubben i Italien.

Helena Seger, 49, har gjort sig ett namn som den främsta av alla fotbollsfruar. Men livet tillsammans med Zlatan Ibrahimović, 38, är ingenting hon har stoltserat med i offentligen, snarare tvärtom. I den enda intervju som hon någonsin ställt upp på, en lång intervju med Elle, förklarar hon sina känslor kring att hela tiden bli titulerad som “Zlatans fru”:

– Jag är ingen fotbollsfru som har vunnit en skönhetstävling. Jag känner mig faktiskt frustrerad över att jag inte fått kredd för det jag gjort, sa hon då.

Mycket mer än så har vi inte tidigare vetat om Helena Seger och hennes två söner Maximilian, 13, och Vincent, 11, som hon har tillsammans med maken.

I stället har Helena valt att stå lite i bakgrunden av sin make i de sammanhang där han har hyllats som en världens bästa fotbollsspelare. Samma regel gäller dock inte för Helenas egna yrkeskarriär där hon verkligen har visat framfötterna då hon har intagit flera chefspositioner på företag som Malaco leaf, Swedish Match och Fly Me.

Något mer som verkar viktigt för Helena är att prioritera kvalitetstiden med sina barn. Medan Zlatan pendlar mellan bostaden i Stockholm och Italien stannar Helena hemma med sina söner som ryktas gå på en av Östermalms privatskolor.

Barnens största supporter

Enligt uppgifter till Svensk Dam ska Helena vara lika engagerad i Maximilians och Vincents utbildning som hon är i deras fritidsaktiviteter. Pojkarna har, precis som pappan, ett stort intresse för fotboll och har sedan flytten till Sverige gått med i Hammarbys ungdomslag. Förra året sågs Helena följa sonen Vincents matcher med spänning när hon följde med honom till ungdomskuppen Gothia Cup tillsammans med pojklaget Los Angels Breaker.

När Zlatan 2015 spelade i franska PSG rapporterade även den franska tidningen Le Parisien att paret Ibrahimović-Seger skrivit in barnen på den högaktade fotbollsskolan Paris Saint-Germains ungdomsakademi. För att undvika onödig uppståndelse stod de båda sönerna dock registrerade med mammans efternamn, Seger, på lagets hemsida.

Enligt Svensk Dam ska barnen ofta använda sig av mammans efternamn för att kunna röra sig fritt utan att pappans skugga (eller stjärnglans) faller över dem.

Tar efter pappa Zlatan

Båda sönerna är medlemmar i Östermalms Hapkido Taekwondo, även det ett intresse som det fått efter pappa. Enligt en nära vän till familjen ska barnen ofta ställa upp i tävlingar som de för det mesta går ut ur med fina resultat.

Vem som finns i publiken för att heja på? mamma Helena såklart.

Hur ofta Zlatan dyker upp på sina söners många tävlingar och turneringar förtäljer inte historien. Men han har tidigare sagt att han är glad över sina barns sportintresse – även om han inte vill pressa dem.

– Jag är glad att de gillar fotboll, för jag tycker det är viktigt att de lär sig att spela i ett lag. Om de har talang för detta får vi se i framtiden. De är fortfarande unga. De gillar det och det är det som är viktigt, har Zlatan tidigare sagt i intervjuer.

FOTO: TT