Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Helena Hysén rasar mot Kanal 5: ”Känner mig utnyttjad”

04 feb, 2019 
AvOla Brising
Tv-programmet Hyséns är tillbaka, men Helena Hysén är inte nöjd med hur Kanal 5 klippt första avsnittet. Hon tycker hon framställs som en idiot.
Annons

I kvällens säsongspremiär av Hyséns firar Helena Hysén, 57, mors dag tillsammans med barnen Anton, 28, och Annie, 24. I programmet skojar barnen friskt och pikar henne för att hon hela tiden tjatar om deras pappa Glenn Hysén, 59, och skilsmässan. Men Helena är besviken och upprörd över hur Kanal 5 har valt att klippa avsnittet. I Aftonbladet berättar hon:

– Jag fick direktiv att jag skulle fråga barnen om deras pappa hört av sig. Det är allt. När jag såg programmet så blev jag förbannad. De har klippt ihop lösryckta citat som får mig att framstå som en idiot som inte kan släppa skilsmässan.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Enligt henne själv så har de bland annat klippt in att Anton säger: ”Here we go again” och att dottern Annie säger: ”Hon bara matar på” i samband med att Helena pratar om ex-maken.

– Jag har fått utstå massa skit när det gäller skilsmässan. Jag får skulden för allt men i själva verket är det Kanal 5 som fortsätter att vinkla det så. Det är bedrövligt och uselt att de gör så här. Det retar mig, fortsätter Helena.

Annons

Och hon är inte bara besviken på hur hon framställs i serien, utan dessutom rädd för vad som nu ska ske eftersom hon redan tidigare fått utstå mycket hat och hot efter första säsongen. Hon berättade för Hänt i höstas att reaktionerna på hennes medverkan varit många och av olika slag:

– Jag ångrar ingenting. Jag kan gå med huvudet högt ur serien och jag har inte bara fått skit utan också jättemycket beröm från folk ute i landet. Sedan har jag fått några hatmejl också, men min son Anton och jag diskuterar programmet och hur det vinklas, han säger: ”Bry dig inte mamma, det är inte schysst. Det ger helt fel bild av dig”, sa hon då till Hänt.

Rädd att bli hatad

Men efter att ha sett det första avsnittet av den nya säsongen är hon alltså rädd att hatmejlen ska börja hagla ner i hennes inkorg. Helena har ringt Kanal 5 och framfört en önskan om de klipper om programmet, men upplever att de skiter helt i vad hon tycker. Svaret hon fick var att de inte gick att ändra något för att programmet redan var färdigklippt.

Annons

– Det är förstås bra för tittarsiffrorna. De har själva sagt att de lagt min medverkan i de tre första avsnitten för att om folk väl har tittat på tre avsnitt så är de fast sedan. Jag känner mig utnyttjad på ett sätt.

För faktum är att hon bara är med i de tre första avsnitten av den nya säsongen. Själv tror Helena att hon tvingas lämna serien för att hon tagit för mycket fokus från Glenns fästmö Camilla Lendott, 49.

Kanal 5 har valt att inte kommentera det hela.

Hyséns har premiär måndag 4 februari klockan 21.00 på Dplay och Kanal 5.

FOTO: TT/Anders Deros, Kanal 5

Annons