Helena af Sandeberg dumpad efter en vecka: "Var knäckt i ett år"

Helena af Sandebergs första kärlek

Den första kärleken kan vara underbar – men den kan också sluta i hjärtesorg. Det vet Helena af Sandeberg. Nu bryter hon tystnaden om killen som dumpade henne efter bara en vecka. "Jag trodde han var mitt livs kärlek, så jag var typ knäckt i ett år", avslöjar hon i Nyhetsmorgon.

Helena af Sandeberg, 47, och David Hellenius, 44, gästade Nyhetsmorgon och programledaren Anders Pihlblad under söndagsförmiddagen. De två har huvudroller i den nya storfilmen Lyckligare kan ingen vara.

Inte helt otippat fick de frågan om sina första kärlekar i livet. TV4-profilen David Hellenius svarar ärligt att han inte minns, det är ingen särskild som utmärker sig. En person som däremot stulit hela hans hjärta är hustrun Renée Nyberg som han varit gift med sedan 2009 och har sonen Leo tillsammans med.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här!

Helena af Sandeberg har desto lättare att minnas sin första kärlek, och i TV4:s direktsändning talar hon för första gången om den 14-årige killen som var den första personen som fick hennes hjärta att göra dubbla bakåtvolter.

– Jag minns jätteväl, jag var 14 år… åh, han kommer att bli så glad nu, skrattar hon och fortsätter:

– Jag träffade honom på ett disko i Sollentuna. Jag blev så kär, så kär… min pappa sa när jag kom hem ett att mina ögon var som stjärnor, berättar skådespelerskan.

Helena af Sandeberg dumpad av första pojkvännen

Den första kärleken är så klart speciell, men i Helena af Sandebergs fall så slutade det tyvärr inte med att de levde lyckliga i alla sina dagar. Istället för förhållandet ett abrupt slut.

– Han dumpade mig efter en vecka, och jag trodde han var mitt livs kärlek, så jag var typ knäckt i ett år, erkänner Helena och skrattar gott åt minnet.

Hon och hennes första kärlek har träffats efteråt, men då som vänner. Inför TV4-kollegorna avslöjar Helena att det faktiskt är första gången hon berättar det här, expojkvännen har inte fått reda på hennes sorg förrän nu.

– Det är lugnt nu. Jag tror inte han har en aning förrän nu hur stort det var för mig, skrattar hon.

Helena af Sandeberg har tidigare varit tillsammans med artisten Eagle-Eye Cherry. Ifjol skilde hon sig från dåvarande maken Fredrik Lycke som hon då hade varit gift med i fyra år. Hon har varit gift med teaterregissören Alexander Mørk-Eidem mellan 2005-2010.

LÄS MER: Skådespelerskan Helena af Sandeberg skiljer sig

FOTO: TV4, Ibl