LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Hela Sverige Bakar-vinnaren Linn Utbult om kollapsen: "Helt hysteriskt"

18 dec, 2018 
Lina Arvidsson
Hela Sverige bakar-vinnaren om finalen.
Det blev Linn Utbult som tog hem segern i årets omgång av Hela Sverige bakar i TV4. Nu berättar hon om inspelningen och de oväntade svårigheter som dök upp längs vägen.
Annons

Det blev Linn Utbult, 37, från Göteborg som tog hem segern i årets omgång av Hela Sverige bakar i TV4. Efter en ovanligt varm sommar och många luriga bakutmaningar stod Linn vid tältet utanför Taxinge slott och hörde sitt namn ropas ut.

Årets omgång av Hela Sverige bakar går möjligen till historien som en av programmets varmaste. Den heta sommaren bjöd på stora utmaningar för deltagarna och fler än en deltagare svimmade under inspelningen. En av dem är Linn Utbult som Hänt träffat i hennes hem i Torslanda utanför Göteborg.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag tuppade av en gång på grund av värmeslag. Det var helt hysteriskt och vi drack resorb varje kväll, berättar Linn Utbult för Hänt.

Gänget i Hela Sverige bakar kom varandra nära under inspelningens gång och när de inte bakade så umgicks de och badade från en brygga. Det blev även en del tid tillsammans med programledarna Tina Nordström och Johan Östling.

– Tina är asskön och ganska lik mig själv, rättfram och inga krusiduller. Johan är supertrevlig och otroligt smart. Jag växte upp med fyra bröder, så med Johan var det som att jag fick en brorsa. Det blev som att jag fick en familj med programledarna och en familj med deltagarna, säger Linn Utbult.

Annons

Tårar efter vinsten

Hon var inför varje tävling otroligt nervös – men inte när det var dags för final.

– Jag hade magknip och ångest inför varje tävling, utom på finaldagen. Då oroade jag mig inte för att bli hemskickad för då hade jag redan kommit så långt och kunde slappna av, säger Linn.

När Linn Utbult stod bredvid de övriga finalisterna, Anna-Karin Eriksson och Sara Bley, var hon in i det sista osäker på om hon skulle vinna tävlingen.

– När motiveringen lästes upp så sa de ungefär: ”den här personen kan jobba i ett bageri eller konditori direkt”. Då tänkte jag, ”fasen, det är Anna-Karin”. Sen kom det där jublet bakom mig från publiken när jag hörde mitt namn, säger Linn Utbult till Hänt.

På plats fanns hennes vänner och familj som gav upp ett öronbedövande segervrål när Linn utropades till årets vinnare av Hela Sverige bakar. Vinstögonblicket blev en känslosam historia och Linn, hennes sambo Henrik, 37, och barnen Elis, 5, och Nils, 7, började gråta.

– Först och främst firade jag med tusen kramar. Jag gick runt och bar på båda mina barn, som hulken. Jag familjen och några vänner gick ut och åt middag, sedan fick jag sova med mina barn och det var så mysigt, säger Linn Utbult.

FOTO: TV4

Annons