Hela Sverige bakar-Madeleine: "Jag har formar överallt, till och med under sängen"

Hello Kitty, fluffiga kuddar och rosa bakverk. Det söta går som en röd tråd genom Madeleine Appelgrens lägenhet.

På 50 kvadratmeter ett stenkast från Odenplan i Stockholm bor Hela Sverige bakar-aktuella Madeleine Appelgren, 39. Om tvårummaren vore ett bakverk skulle den vara en maffig rosa tårta med kristyr och spännande innehåll.

– Inredning är mitt stora intresse. Jag gillar att kombinera och det ska vara färg. Jag har en lite förkärlek till Hello Kitty och såna prylar så det finns lite överallt. Där man minst anar det typ, säger Hänt-medarbetaren och skrattar.

Foto: Malin Bondeson

För den som inte får nog av Madeleine Appelgrens bakverk finns mer inspiration på hennes blogg och Instagram. Foto: Malin Bondeson

Medan andra kanske köper lunch ute varje dag äter Madeleine samma lunch sedan drygt ett års tid. En medhavd spenatsoppa och ett ägg. Intresset för bakning som uppstod när hon som barn behövde pengar och började baka samt sälja muffins i Båstad gäller inte mat, hon prioriterar hellre vackra ting.

– Jag lägger väldigt mycket pengar på mitt hem och mina kläder. Sedan köper jag gärna saker med kvalitet som håller länge. Jag köper inte bara för att köpa men ser jag något jag vill ha så köper jag det. Går hellre med en ful lampa i tre års tid tills jag hittar den perfekta. Jag brukar uppdatera lägenheten allt eftersom.

Rosa, orange, turkos och grönt är de utmärkande färgerna i inredningen. Hon har kuddar från Designers Guild och Christian Lacroix, samlarfigurer som Hello Kitty, Miffy och Sonny Angel samt utvalda vackra ting och snittblommor i stilleben. Ingenting lämnas åt slumpen. Var sak har sin speciella plats.

Skulle vilja ha ett rum för alla mina bakgrejer

– Jag kan få fnatt om någon kommer och hälsar på och bara ”jag slänger av mig jackan här” och jag bara “nej tack, jag hänger upp den här”.

Sedan Madeleine Appelgren flyttade in för åtta år sedan, kort efter att hon kom hem från München där hon bodde under elva år, har hon gjort om en hel del. Hon har murat, spacklat, tapetserat och målat.

– Jag gillar det, men nu har jag gjort det och måste ha ett nytt projekt. Där i dörröppningen till hallen vill jag ha två antika dörrar med speglar men det är inte så lätt att hitta har jag märkt.

Hon har varit mån om att utnyttja ytorna i lägenheten. I hallen har hon till exempel garderob upp till taket och det stora badrummet används även det till klädförvaring. En puff i vardagsrummet är inte bara till för att sitta på utan även för att lägga något i. Trots sitt sinne för organisation skulle hon inte tacka nej till ytterligare yta.

Foto: Malin Bondeson

Hello Kitty dominerar i inredningen. Foto: Malin Bondeson

– Jag har formar överallt, till och med under sängen kan jag säga dig för jag får inte plats med dem. Skulle vilja ha ett rum för alla mina bakgrejer, det vore jättebra och sedan ett för alla mina kläder och ett för skorna kanske och ett för väskorna. Sedan blir det nog bra.

Kanske skulle det även finnas plats för kärleken. Madeleine har nu varit singel i några år, men har ingen brådska. Hon tror på ödet.

– Min första kille träffade jag när jag satt och väntade på bussen, jag tror mer på sådant faktiskt. Så har mina andra relationer också varit. Inte efter att ha hängt på Tinder i tre timmar. Tinder känns lite oseriöst och man blir väldigt ytlig.

1. Entrén vaktas av Charlotte Olympias typiska kattskor och kaninlampan Miffy.

Foto: Malin Bondeson

Foto: Malin Bondeson

2. Badrummet rymmer även delar av Madeleine Appelgrens stora garderob.

Foto: Malin Bondeson

Foto: Malin Bondeson

3. Madeleine Appelgrens känsla för färg och form syns tydligt i tvårummaren.

Foto: Malin Bondeson

Foto: Malin Bondeson

4. Från plaststolen från Kartell till de kitschiga muffinsarna i taket – Madeleine Appelgren väljer sina saker med omsorg.

Foto: Malin Bondeson

Foto: Malin Bondeson

5. Tavlor uppåt väggarna har en förstorande effekt på rummet.

Foto: Malin Bondeson

Foto: Malin Bondeson

6. Madeleine Appelgren gillar Piero Fornasetti som ligger bakom sovrumstapeten.

Foto: Malin Bondeson

Foto: Malin Bondeson

7. Ovanpå köksskåpen syns bara en bråkdel av Madeleine Appelgrens många uppläggningsfat.

Foto: Malin Bondeson

Foto: Malin Bondeson

8. Söta saker för söt förvaring i köket.

Foto: Malin Bondeson

Foto: Malin Bondeson

Andra läser också:

17 recept med Nutella du inte kommer kunna motstå

12 nyttiga och goda recept på chiapudding som alla tycker om

12 våfflor som får det att vattnas i munnen

SENASTE NYTT!