TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

"Hela Sverige bakar"-Alexandras dröm blev sann: "Enorm lyckokänsla"

29 nov, 2014 
AvLina Tidén Sundin
Alexandra Larsson vann tidigare i höst säsongen av "Hela Sverige bakar". Efter det har hon svävat på små gräddmoln och har nu siktet inställt på att resa: "Jag ska samla på mig inspiration".
Annons

Alexandra Larssons, 26, kompis fick henne att söka till ”Hela Sverige bakar”. Att hon skulle ta sig till finalen trodde hon aldrig, än mindre att hon skulle vinna.

– Alla spänningar släppte och jag kände bara en enorm lyckokänsla rakt igenom, säger hon till tidningen Hänt i Veckan.

Hennes vinnarbok ”#Bakboken” är fotad av pojkvännen Niki Norberg, 39, och kom nyligen i butik och har en klar personlig stil. Inte minst genom att hennes döttrar Olivia, 11, och Jolie, 7, medverkar på flera av bilderna.

Alexandra Larsson plåtad för sin bok "#Bakboken". Foto: Niki Norberg
Alexandra Larsson plåtad för sin bok “#Bakboken”. Foto: Niki Norberg

– När jag bakar med barnen sänker jag kraven på resultaten och låter det vara en rolig grej som vi gör tillsammans. Att provsmaka smet och äta deg blir mer ursäktat om man gör det med barn.

Hon och pojkvännen är även kollegor till vardags. Han är tatuerare medan Alexandra lasrar bort ”fula” tatueringar. En stor kontrast till det sockersöta bakandet.

Annons

– Jag trivs så himla bra med jobbet att jag inte vill sluta med det.

Framöver hoppas hon kunna jobba med båda sina intressen och även få in familjens stora fascination för att resa. Tidigare i år var de till USA och i december åker de till Brasilien för att bland annat hälsa på några vänner.

– Jag tänkte samla på mig lite inspiration men hoppas även kunna dela med mig av mina bakverk genom att hitta ett café att gästbaka på.

Alexandra har många idéer om framtiden och funderar bland annat på hur hon skulle kunna åka runt med en foodtruck. Hon skulle heller inte tacka nej till ett eget bakprogram i stil med ”Pluras kök” men med mindre alkohol och mer bakverk. Drömmar ska vara stora.

– Det är det min pappa som har lärt mig. Om man bara nått halvvägs så har man kommit långt.

97891742446013

1. Nybakade kanelbullar.

2. Cheesecake både fryst och bakad.

3. Bröd. Jag är nästan en brödmissbrukare.

Bästa tipset för ett lyckat bak

1. Ha inte för höga krav. Man bakar för att det är roligt, man gör det med glädje och kärlek.

2. Kolla recept för inspiration och experimentera. Till exempel är det är lätt att byta ut kryddor. Lägg din egen touch.

3. Presentationen är viktig. Det behöver inte se ut som att proffs har gjort det men det gör stor skillnad om man har lagt upp det fint.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons