hänt exklusivt

Hedda Stiernstedt om relationen Börje Salming

Hedda Stiernstedt och Börje Salming.

Hedda Stiernstedt spelar rollen som Börjes hustru Margitta i tv-serien Salming.
När Hänt träffar Hedda berättar hon om serien och relationen till Börje och hans familj.
– Det var ett varmt mottagande, säger Hedda.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Börje Salming tar emot NHL:s hederpris
0:60

Efter reklamen: Börje Salming tar emot NHL:s hederpris

(0:60)

Slå på ljud

Hedda Stiernstedt, 35, har blivit en av Sveriges mest folkkära skådespelare och har landat flera stora roller genom åren. Vi har bland annat sett henne som Nina Löwander i Vår tid är nu, en roll som hon vann en kristall för 2018 i kategorin Årets kvinnliga skådespelerska i en tv-produktion.

Under året kommer vi få se Hedda i rutan vid flera tillfällen, då hon är aktuell med hela fyra premiärer. Vi kommer bland annat se henne i Netflixfilmen One more time, TV4-serien Sanningen och tv-serien om Börje Salming.

Det var i slutet på november 2022 som beskedet kom att hockeylegendaren Börje Salming gått bort i sviterna av ALS, 71 år gammal. Nyheten om hans bortgång mottogs med stor sorg både i Sverige och Kanada, där han spelade hockey större delen av sin karriär.

Hedda Stiernstedt spelar Böjes hustru Margitta i den nya serien

Redan våren 2021 meddelade Viaplay att de hade planer på att dramatisera Börje Salmings fantastiska hockeykarriär. Serien kommer skildra hur Börje under 1970-talet var en av de första européerna som flyttade över Atlanten och slog igenom som hockeyspelare.

Skådespelaren Valter Skarsgård, 27, kommer porträttera den unge Börje och Hedda spelar rollen som Börjes hustru Margitta.

– Det här är en stark historia om två modiga människor som kastar sig ut i det okända under en tid när väldigt få svenskar flyttade till den delen av världen. Och Margitta är en väldigt spännande och välskriven karaktär, har Hedda sagt i en tidigare intervju med MovieZine.

Hedda Stiernstedt om relationen till Börje Salmings familj

När Hänt träffar Hedda inför galapremiären av filmen Babylon berättar hon om förväntningarna på serien Salming.

– Jag tror att den kommer bli väldigt fin. Den är verkligen gjord med hjärtat på rätt ställe och med allting som har hänt så är vi väldigt ärade att få berätta hans historia.

Både Börje och familjen har varit involverade i skapandet av serien och under inspelningen kom casten familjen nära. På frågan om Hedda hade en relation till Börje svarade hon:

– Inte innan inspelningen, men vi fick relation till honom och hela familjen medan vi gjorde serien, säger Hedda och fortsätter:

– De var väldigt bjussiga och verkligen bjudit på sin historia och sig själva. Det var ett varmt mottagande.

Efter Börjes bortgång har Hedda fortfarande kontakt med familjen.

Dramaserien regisseras av Amir Chamdin och kommer att ha exklusiv premiär på Viaplay under hösten 2023.

FOTO: Charlotte Brunzell/TT, Jessica Gow / TT

FRÅN FÖRSTASIDAN