Hedda Stiernstedt om familjens oro inför Sommar i P1: ”Ängsliga”

Hedda Stiernstedt är en av sommarpratarna i Sommar i P1 år 2020.
Men hur kom hon fram till beslutet att axla rollen och hur känner familjen inför uppdraget?
– Det är verkligen heligt i vår familj. Jag tror att de är ängsliga att jag ska 'fucka up', säger Hedda till Hänt i en intervju.

Skådespelerskan Hedda Stiernstedt, 32, blev känd för hela svenska folket i och med sin roll som Nina Löwander i tv-serien Vår tid är nu.

Både serien och Hedda har blivit höjd till skyarna och år 2018 vann hon Kristallen för ”årets kvinnliga skådespelare”.

Hedda Stiernstedt i Vår tid är nu

FOTO: Johan Paulin/TT

Hedda har valt att hålla sitt liv privat då hon anser att skådespeleriet är en sak och nära och kära en helt annan.

Men när sommarpratarna för Sommar i P1 2020 presenterades, så visade det sig att Hedda Stiernstedt var en av dem.

När Hänt når Hedda för en intervju visar det sig att hon är väldigt nervös inför uppdragit hon antagit. Och det har heller inte alltid varit ett självklart uppdrag för henne.

– Jag har faktiskt blivit erbjuden förut, men har inte haft tid. Jag tycker att det är en jättefin grej och jag har vuxit upp med Sommar, jag tar det på stort allvar och har känt att jag vill ha tiden och möjligheten att göra det så som jag vill. Men framförallt kunna lägga den tiden jag vill på det, berättar Hedda Stiernstedt för Hänt i en intervju och fortsätter:

– Och i år har jag den tiden och därför tog jag möjligheten.

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

Familjens oro över Hedda

När Hedda avslöjade för nära och kära att hon var en av årets sommarpratare var det en person som reagerade lite starkare – Heddas mamma. Hon ser så mycket fram emot att sin dotter ska sända, vilket lett till att hon frekvent ringer Hedda för att höra hur allt går.

– Mamma ringer mig typ två gånger i veckan och frågar hur det går. Jag har bett henne sluta. Det är verkligen heligt i vår familj. Jag tror att de är ängsliga att jag ska ‘fucka up’, säger Hedda till Hänt med ett härligt skratt.

Hon fortsätter:

– Jag tror min mamma är rädd att det inte ska bli av. Hon är verkligen jättepeppad. Jag tror att hon är rädd att det ska ställas in eller någonting.

Hedda Stiernstedt i svart kavaj

FOTO: Eero Hannukainen/TT

Nervositeten som spökar

Om Hedda är nervös inför sitt sommarprat är det inget snack om.

– Ja, för att min mamma ska bli besviken. Hennes förväntningar är skyhöga, de kan ingen rucka på, säger Hedda med en skvätt ironi och fortsätter mer allvarligt:

– Nej, men det är klart att det är extremt speciellt. Alltså det är ju en jättespecifik grej, en stor ära man ska behandla med respekt.

Heddas sommarprat i Sommar i P1 sänds den 4 juli.

FOTO: Karin Törnblom/TT