Hedda Stiernstedt och Charlie Gustafsson om nya Vår tid är nu

Hedda Stiernstedt och Charlie Gustafsson om nya Vår tid är nu

Tv-serien ”Vår tid är nu” har tokhyllats av tittarna. I slutet på oktober kommer säsong 3 och för Hänt avslöjar skådespelarna Charlie Gustafsson och Hedda Stiernstedt detaljerna om nya säsongen, vad som händer bakom kulisserna och om fansen.
Slå på ljud

De två första säsongerna av SVTs Vår tid är nu har gjort succé och haft i genomsnitt två miljoner tittare per avsnitt. Den 28 oktober kommer säsong 3 som ska utspela sig under 1968 till 1971. När Hänt träffar skådespelarna Charlie Gustafsson och Hedda Stiernstedt berättar de att de redan spelar in säsong 4 just nu.

– Det var ett år sen som vi spelade in säsong tre, men det gick bra, säger Hedda Stiernstedt.

Kan ni berätta något som hände under inspelningen som tittarna inte får se?

– De tittarna inte får se är ju hela esemblen liksom den fina känslan vi har allihopa tillsammans. Vi hade väldigt kul när vi gjorde den tredje säsongen. Vi trodde ju de skulle bli den sista vi gjorde då, säger Charlie Gustafsson.

De berättar att de umgås flitigt med skådespelarna Adam Lundgren, Mattias Nordkvist och Josefin Neldén även utanför jobbet.

– Vi har skapat en tight relation allihopa. Jag låg liksom och smsade hela natten med Josefine Neldén igår natt. Vi chattar i våra små gruppchatter och tycker om varandra liksom, alla vi i ”grundpelaren”, säger Hedda Stiernstedt.

När gänget ses privat har de en favoritsyssla: att äta. Hedda Stiernstedt berättar även att hon och pojkvännen Alexis ”Alexis Weak” Almström brukar ha parmiddag med Charlie Gustafsson och hans Amy Deasismont.

– Vi käkar mycket middag. Vi älskar att käka. Så när vi ses så brukar vi äta, ibland bara jag och Charlie ibland Charlie och våra respektive. Vi älskar att bara äta helt enkelt, säger Hedda Stiernstedt.

Kommer in nya karaktärer

Hedda Stiernstedt berättar att arbetsdagarna under inspelningen till Vår tid är nu är väldigt olika och att arbetstiderna skiljer sig från dag till dag.

– På SVT är det åtta timmars pass varje dag, men sen brukar det bli typ tio timmar med kostymtid och så. Men det är olika, ibland är vi uppe i tretton till fjorton timmar.

Blir det slitsamt ibland? 

– Jag tycker inte att det är jobbigt att jobba länge. Jag älskar att jobba. Jag tycker att det är värre att liksom säga tack för idag på exakt avsatt tid sen inte ha materialet, när jag väl jobbar vill jag gärna jobba stenhårt, säger Charlie Gustafsson.

I säsong 3 får man fortsätta se vad som händer mellan karaktärerna Nina och Kalle. Det ska även komma in nya personer, bland annat Agnes Bolmgren Lindström, känd bland annat från Tårtgeneralen.  Även Guldbaggenominerade Evin Ahmad, som spelar en rollfigur som är ny i köket på Djurgårdskällaren.

– Det är nya karaktärer, det är en ny tid, vi åldras, förklarar Hedda Stiernstedt.

Efter succén med serien har Hedda Stiernstedt och Charlie Gustafsson fått flera nya jobbmöjligheter – och fler fans.

– Det är ofta sjukt fina tjejer som kommer fram, ofta unga tjejer, som är så jävla fina som vill prata skådespeleri på stan typ, säger Hedda Stiernstedt.

Har ni några jobbiga fans?

– Sällan. En per hundra typ, kanske om man är ute. Mina favoriter är dock kvinnor som är 50-60 plus, säger Charlie.

– Ja för att de älskar dig, säger Hedda Stiernstedt och skrattar.

FOTO:

SENASTE NYTT!