TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Hasse Wallman efterlämnar ett arv på 176 miljoner kronor

21 nov, 2014 
AvLotta Gray
Han har varit en mentor för många artister i Sverige. Nu sörjer kändiseliten Hasse Wallman,78, som nyligen gick bort efter en ridolycka.
Annons

Hasse Wallman hann bli 78 år gammal innan han tragiskt omkom i en ridolycka i september i år . Han var vid god vigör och syntes ofta på allehanda tillställningar och event där han var hej och tjenis med alla i nöjesbranschen.

Många är de artister som startat sin karriär på Wallmans Salonger i Stockholm, där de gav underhållning i världsklass medan de serverade gästerna. Hasse efterlämnade ett miljonarv på inte mindre än 176 miljoner kronor och samtliga tillfaller hustrun Marie, 73.

Bland annat fanns en depå på Handelsbanken på 119 miljoner kronor, skriven på hustrun, samt parets hus på Värmdö taxerat till 8,6 miljoner och ytterligare en depå på 21,8. Dessutom innehåller dösboet tre bilar och en extravagant motorbåt värd en miljon kronor.

Foto: Micael Engström
Foto: Micael Engström

Förra veckan var det bouppteckningsförrättning då parets två barn Marcus, 44, och Veronica, 47, var på plats.

– Mamma bor kvar, det är inget arv som går ut, inga konstigheter, berätta säger Marcus Wallman till Expressen.

Vad Marie kommer göra med summan är ännu oklart, men förmodligen kommer hon möjligen att låta barnen ta del av pappans tillgångar. Han begravdes nyligen vid en ceremoni i Värmdö kyrka då hela Sveriges artistelit var på plats.

– Han har betytt oerhört mycket. Inte bara för mig utan för många artister. Sverige har mist en stor profil, har Pernilla Wahlgren, 46, tidigare sagt.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons