LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Hasse ”Kvinnaböske” Anderssons familjelycka – efter tuffa åren

29 jun, 2020 
Hasse ”Kvinnaböske Andersson, Monica Forsberg
Hasse ”Kvinnaböske” Andersson har länge varit en av Sverige mest folkkära artister.
Nu berättar han om motgångarna i livet och karriären, men också om hur han just nu upplever sin bästa tid.
Annons
Allt om Hasse AnderssonBrand logo
Allt om Hasse Andersson

Han har haft en lång karriär, Hasse ”Kvinnaböske” Andersson, som fyllts av framgångar. Han har gjort sig känd som sångare, låtskrivare och skådespelare, bland mycket annat. Men under sitt händelserika liv har 72-åringen också åkt på en rad missöden. Det berättar han om i Sommar i P1.

– Hasse, idiot! Tänkt på hur det kunde ha blivit, säger han till sig själv i programmet.

Den episoden handlar om när han träffade den spanska världsstjärnan Julio Inglesias under en tv-inspelning i Bornholm. Inglesias hade tagit sig dit med ett privatjet, och när programmet var klart erbjöd han Hasse ”Kvinnaböske” skjuts i planet till Stockholm.

– Då säger jag en mening som jag ångrat hela mitt liv: Tack, men jag har bilen här så jag klarar mig, säger en skamsen Andersson i programmet.

Det är möjligtvis inte det värsta misstaget man kan göra, men det är lätt att förstå att det svider i efterhand.

Stora drömmen gick i kras

Förutom att arbeta som artist, skådespelare och programledare för bland annat Melodifestivalen 2017 (som han ledde tillsammans med Clara Henry och David Lindgren) har ”Kvinnaböske” gjort en rad olika försök på andra karriärer. Han har jobbat som plåtslagare efter påtryckningar från sin far, för att nämna ett exempel.

Annons

Han har också gjort ett försök i en racingbil, en Formel 3, men lyckades inte ta sig ut på banan. Istället fastnade han i bilen som var tvungen att demonteras för att artisten skulle kunna ta sig ut.

– Sedan dess har bilsporten och jag gått skilda vägar, säger han.

Så någon racerförare blev han alltså aldrig. Däremot blev han countryartist, trots att han hade riktat in sig på en annan genre till en början.

– I själva verket var jag i mitt hjärta en rockkung, säger han och berättar vidare att han tjatade på sin pappa om att få en elgitarr.

Och en dag blev det så. Anderssons far bytte in sin saxofon mot en elektrisk gura. När han senare skulle göra sitt första uppträdande med gitarren skedde en av många olyckor i ”Kvinnaböskes” liv. Han använde en radio som förstärkare, och mitt under framträdandet av Little Richards Tutti frutti gick radion sönder i ett moln av rök, och i den röken gick också Hasse Anderssons rockdrömmar upp.

Annons

Jag har verkligen dragit en vinstlott

Hur går det då nu då för den folkkäre artisten? Jo, det verkar gå hur bra som helst. Han lever tillsammans med sin fru Monica Forsberg, som han träffade för närmare 30 år sedan. Han har barnen Lisa och Jenny, styvdottern Maria, fostersonen Jim. Därtill har han flera barnbarn.

– Jag har levt ett långt och mycket innehållsrik liv, men jag måste säga att min allra bästa tid är just nu, säger Hasse ”Kvinnaböske” Andersson och fortsätter:

– Jag har en stor och härlig familj som jag lever lyckligt tillsamman med. Både barn och barnbarn.

Han berättar vidare att han fortfarande får mycket uppskattning från fans – både unga och gamla.

– Jag har verkligen dragit en vinstlott, säger han.

Lyckan ler alltså mot Hasse ”Kvinnaböske” Andersson, som också verkar ta de dråpliga händelserna med en klackspark.

Foto: Karin Törnblom/TT, Pontus Orre/Aftonbladet/TT

Annons