LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Hasse Kvinnaböske Andersson lägger ner karriären – berättar om beslutet

02 feb, 2024 
I höst blir det tack och adjö för countrysångaren Hasse Kvinnaböske Andersson. Då lägger han nämligen ner karriären.
– Jag vill inte turnera mer, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jens Hultén och Anastasios Soulis reagerar på Johan Falk: ”Joel Kinnaman bar peruk”Brand logo
Jens Hultén och Anastasios Soulis reagerar på Johan Falk: ”Joel Kinnaman bar peruk”

Hasse "Kvinnaböske" Andersson, 76, har en lång karriär bakom sig. I skrivande stund har han stått på scen i över 60 år.

– Jag hade mitt första band när jag var 14, nu är jag 76. Så det är 62 år sen, konstaterar han.

Men i höst blir det tack och adjö från den legendariska artisten som gjort så mycket olika saker under sin långa karriär. Vi har fått se honom i allt från egna tv-serier, barnteater och musikaler till Melodifestivalen-hiten Guld och gröna skogar.

Hasse "Kvinnaböske" Andersson slutar turnera

Nu berättar Hasse för Hänt hur det egentligen kommer sig att höstens turné blir hans sista.

– Jo, det är för att jag är ju 76 år gammal. Jag håller på att dra ner på spelandet och jag vill inte turnera mer. Så i höst ska jag göra en tack och adjö-föreställning. Den håller vi på att planera nu. Men först har jag lite andra spelningar som jag ska göra i sommar. I oktober börjar min sista turné och det blir väl en 10-12 konserter.

Annons

Blir det avskedsturné?

– Ja, så är det tänkt. Än så länge har vi inte bestämt något namn, men det kommer säkert framgå att det är den sista turnén.

Vad sorgligt, hur känns det att sluta?

– Har man haft en såhär lång karriär, kan man bara vara glad och tacksam och ingenting varar för evigt, säger Hasse och fortsätter:

– Och som sagt, jag börjar ju få rätt många årsringar. Och jag har ju hållit på ett helt liv - jag hade mitt första band när jag var 14.

Hasse Andersson om turnerandet: ”Känns meningslöst”

Men det finns även en annan aspekt som också spelar in i det hela. Nämligen alla resor. Hasse kommer dock fortsätta lite med gospelkören, men turnerandet är det slut med.

– Jag kommer inte ta sådana här småjobb och så, men jag jobbar lite ibland med en gospelkör och sånt där. Det kommer jag att göra lite. Men jag kommer inte att turnera och göra några långa resor, det är det som är jobbigt, säger han och fortsätter:

Annons

– Med stigande ålder, blir man rädd om tiden. Turnerandet innebär ju ofta att man får sitta och vänta mellan soundcheck och föreställning. Ibland kunde det blir 6-7 timmar på ett hotell, för att jag sen skulle spela en timme. Och så kanske det var fem timmars resa dit och fem timmars resa hem.

– Det kunde alltså gå två dagar för att göra en spelning på en timme. Det har jag inte tid med längre.

Hasse kommer dock fortsätta lite med Hope and Glory – en gospelkör han samarbetar med och fortsätta att sjunga med barn i Hasses Glada Trädgård på Norrvikens trädgårdar.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Johan Nilsson/TT

Annons