Artikeln innehåller reklamlänkar

Hasse Bronténs pappalycka – 28 år efter första dotterns födsel

Babylycka: Hasse Brontén har fått sitt andra barn – 28 år efter första dottern

Komikern Hasse Brontén har fått sitt andra barn! En liten dotter som heter Alba. ”Det är något helt makalöst man får vara med om och för mig som egentligen inte skulle bli pappa igen känns det helt fantastiskt”, säger han till Hänt efter förlossningen.

Igår söndag klockan 20:45 föddes komikern Hasse Bronténs, 52, andra barn. Mamma är flickvännen Gina Lundberg, 42, från Umeå.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här! (länk till Aller media shop)

När Hänt når honom på Nya Karolinska är dottern Alba Uta Brontén inte ens ett dygn gammal, men känslorna svämmar över hos den nyblivne pappan.

– Det är något helt makalöst man får vara med om och för mig som egentligen inte skulle bli pappa igen känns det helt fantastiskt. Helt otroligt. Det föddes inte bara en prinsessa den fjortonde juli, säger han och syftar på kronprinsessan Victoria.

Hasse har dottern Olivia sedan tidigare, som idag är 28 år, och så har han nu även en nyfödd tjej som är hans mammas elfte barnbarn.

– Alba kommer att bli tilltalsnamnet och så heter hon även Uta efter min tyska mamma. Hon blev så glad och nu har hon ett helt fotbollslag barnbarn, vi är fyra bröder. Jag startade det hela med Olivia, så min dotter är äldst och nu har jag även det yngsta barnbarnet…

Gick allt bra på förlossningen?

– Allt gick så himla bra, det var en helt vanlig förlossning, men vilka krigare jag har, båda två. Vi åkte in vid sjutiden på morgonen och kvart i nio på kvällen föddes hon. Det tar sin lilla tid. Och det var en stadig tjej som kom, hon vägde 3 598 gram och var 52 centimeter lång.

Hur känns det att bli pappa vid 52 års ålder?

– Det ska bli spännande att vara med om det här, man har så mycket för sig när man är yngre, man ska skaffa jobb och annat, nu kan man slappna av. Jag är nog definitivt coolare den här gången.

Kommer du att orka med småbarnslivet?

– Jag tror jag pallar det, man går fan upp tidigare nu som 52-åring och gubbvaknar så det blir nog bra. Man får ta morgonkaffe och byta blöja samtidigt, haha!

Har ni några sommarplaner förutom att njuta av lilla Alba?

– Det blir familjehäng i Sverige, men sedan blir det Humorkalaset i Dalhalla den 17 augusti. Det är första gången de kör stand up på Dalhalla. Då ska hon få höra farsan köra stand up för första gången.

FOTO: Privat, TT

SENASTE NYTT!