LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Hasse Aro blev hotad med pistol – flydde genom fönstret

29 mar, 2016 
AvLeif Schulman
Hasse Aro lyckades vettskrämd fly genom att hoppa ut från första våningen och ringde direkt därefter polisen för att sedan inse att allt bara var ett skämt.
Annons

Hasse Aro, 58, vet att jobba med kriminaljournalistik innebär att man ofta utsätter sig för kriminellas hot och programledaren som jobbat med “Efterlyst” och “Brottsplats Sverige” sedan tre decennier är en som vet om detta.

Nu berättar han själv om en skakande händelse i början av 90-talet då han satt och arbetade med en dokumentär om Christer Pettersson på sitt nya kontor. Sent en kväll kliver två hotfulla män in. Den ena tog fram en pistol.

– Jag var skiträdd, berättar Hasse på “Brottsplats Sverigeshemsida. Jätterädd. När pistolen kom fram blev jag iskall och jag tänkte att nu är det kört.

Hasse Aro visste inte att allt var ett skämt. Foto: IBL

Hasse lyckas fly genom att hoppa ut genom fönstret på första våningen och ringer polisen. Då visar det sig att det hela var en blåsning från hans tidigare kollegor. De hade ordnat en överraskningsfest för Aro och ville “kidnappa” honom dit under realistiska former.

Hasse Aro blev lurad av sina gamla kollegor. Foto IBL

– Det var inte kul kan jag säga, berättar Aro. När jag kom till festen var jag inte glad. Jag förlät dem senare, men först efter att jag berättat vad jag tyckte om dem. Jag var rätt arg.

Nu har det gått närmare 25 år sedan blåsningen, men Aro har inte gett igen, han har låtit udda varit jämnt.

– Jag har inte hämnats på dem. Det borde jag ha gjort, avslutar Aro.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons