LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Hårda kritiken efter händelsen med Loreen i Eurovision – svenska stjärnan rasar

13 maj, 2023 
Frida Eklöf
Pojkvännen Charli har fått plats bredvid Loreen under Eurovision – men andra har nekats.
Nu rasar den svenska schlager-profilen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Loreen på plats för Eurovision song contest – verkliga känslornaBrand logo
Loreen på plats för Eurovision song contest – verkliga känslorna

I natt blev Loreen Talhaoui, 39, historisk som första kvinna att vinna Eurovision Song Contest 2023 två gånger.

Hejaropen var stora världen över och Loreen var minst sagt en stor favorit bland alla Eurovision fans där ute. Men det är inte bara guld och gröna skogar för vår svenska sångfågel, efter en händelse under tisdagens semifinal av Eurovision rasar nu en annan svensk schlagerprofil.

Linnea Deb rasar efter händelsen med Loreen i Eurovision

När Loreen gjorde succé i semifinalen visade det sig att flera av bidragets nyckelpersoner saknades. Det var endast tre av låtens sex låtskrivare som fanns representerade i tv-rutan när den svenska truppen tagit plats i greenroom.

Denna händelsen får musikproducenten och Melodifestivalvinnaren Linnea Deb, 45, att reagera.

– I vanlig ordning så är Linnea Deb lite irriterad. För att, nu är det Eurovision och vi har låtskrivare som inte sitter med i greenroom. Varför gör de inte det? Det är de som skrev låten, säger Linnea Deb i ett inlägg på sin Instagram och fortsätter:

Annons

– Vi har andra människor där och all respekt till dem, hundra procent. Men varför sitter inte Jimmy Jansson, Jimmy ”Joker” och Moa där?, skriver Linnea och syftar bland annat på att Loreens pojkvän Charli Ljung satt bredvid och visades upp för miljonpubliken.

Linnea Deb har vunnit Melodifestivalen tre gånger som låtskrivare med låtarna You med Robin Stjernberg, 32, Heroes med Måns Zelmerlöw, 36, och senast vann hon tillsammans med Tusse Chiza, 21, och låten Voices.

Hon är även känd för att inte vara rädd för att höja rösten när det behövs. Linnea brukar nämligen rikta kritik mot att låtskrivare får alldeles för lite uppmärksamhet.

– Det är tack vare oss som det finns någonting att titta och lyssna på. Punkt, har Linnea tidigare sagt till Aftonbladet.

Huruvida Loreen och hennes team nåtts av kritiken är oklart. Men till finalen kunde man se att pojkvännen Charli fått byta plats. I stället för att sitta jämte sin flickvän var det nu låtskrivaren Thomas G:son som fått äran att sitta bredvid Loreen.

FOTO: TT

Annons