harald treutiger

Harald Treutigers vassa känga till Anders Lundin: ”Tveksam”

Anders Lundin och Harald Treutiger

Anders Lundin har gjort comeback som programledare för Robinson.
Nu delar Harald Treutiger med sig av sina ord gällande att gå tillbaka till rollen, detta under en intervju med Hänt.
– Jag är tveksam till att man ska försöka upprepa grejer som man gjorde med viss framgång för 25 år sedan, säger han.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anders Lundin om varför Petra Malm försvinner från Robinson
0:35

Efter reklamen: Anders Lundin om varför Petra Malm försvinner från Robinson

(0:35)

Slå på ljud

Harald Treutiger, 66, är en riktig legend för Robinson-fansen. Han var nämligen den som ledde den allra första säsongen. Programidén var något nytt för svenska folket som blev rejält chockade över skandalerna som visades i tv-rutan.

ANNONS: Drömmer du om storvinsten? Ta chansen att bli en vinnare. Upptäck mer här (länk till Postkodlotteriet). Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se

Anders Lundins comeback i Robinson 2023

Efter att lett programmet i två års tid tog Anders Lundin, 64, över. Mellan 1999 och 2003 var det Anders som var programledare men sedan dess har vi fått se flertal andra i rollen.

I den pågående säsongen är nu däremot Anders tillbaka. Det dröjde 20 år tills vi fick se hans comeback men av tittarna att döma var det helt rätt beslut. Många menar nämligen att han passar lika bra i rollen idag som senast vi såg honom i den.

– Jag får gåshud och blir pirrig. Det känns lustigt, jättekonstigt, spännande och smickrande. Det är ju jätteroligt att få frågan igen såklart, sa Anders själv om uppdraget i Nyhetsmorgon när nyheten avslöjades.

Anders Lundin och Harald Treutiger

Anders Lundin och Harald Treutiger har båda lett Robinson. FOTO: TT

Harald Treutigers känga – markeringen mot Anders Lundin: ”Jag är tveksam”

Harald Treutiger däremot känner sig inte manad att göra en liknande comeback, i en intervju med Hänt förklarar han sina tankar.

– Det tror jag inte. Jag har inte sett på Anders, han har säkert skött det utmärkt. Jag har inte sett någonting av det programmet sedan jag själv lämnade det, så jag har ingen koll på vart det har utvecklats idag. Men jag är tveksam till att man ska försöka upprepa grejer som man gjorde med viss framgång för 25 år sedan. De kanske man ska låta vara, till just saker som man gjorde med viss framgång för 25 år sedan, säger Harald.

Varför har du aldrig kollat programmet?

– Jag är inte beredd att comitta mig, det är en följetång. Ska det bli någon mening som tittare så måste du följa det, du kan inte dyka in på ett avsnitt då och då. Så är det ju, det är själva konstruktionen av programmet, i alla fall när jag programledde. Som tittare är jag inte beredd att ta det åtagandet att följa serien.

Du har inte fått frågan att komma tillbaka sedan du lämnade?

– Nej.

FOTO: HÄNT, TT, TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN