harald treutiger

Harald Treutiger försvann från tv-rutan – så lever han idag med frun

Harald Treutiger och frun Kicki

Hänt möter Harald Treutiger – han har skapat tv-historia genom att leda det den första säsongen av Robinson men idag lever han ett något lugnare pensionärsliv.
✔︎ Ärliga orden om att åldras
✔︎ Så lever Harald Treutiger idag efter succén på 90-talet
✔︎ Stora familjelyckan: ”Det är svinkul med barnbarn”
✔︎ Därför vill han leva utanför rampljuset

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför lämnade Anton Körberg radiokanalen NRJ: ”En förändring”
0:58

Efter reklamen: Därför lämnade Anton Körberg radiokanalen NRJ: ”En förändring”

(0:58)

Slå på ljud

Harald Treutiger, 66, var en av Sveriges populäraste programledare under 90-talet. Med program som 24 karat, Rena rama sanningen och Robinson skapade han en hel del rubriker. Främst det sistnämnda var häpnadsväckande för svenska folket som aldrig tidigare hade sett något liknande.

Nyligen blev det känt att Harald nu är aktuell i en helt ny produktion, nämligen Bättre sent än aldrig. Tillsammans med Claes Malmberg, Thomas Ravelli, och Kjell Bergqvist ska Harald resa jorden runt på ”sitt livs resa”. Resultatet av inspelningen får vi se senare i höst på discovery+.

Men det är just på denna inspelning som Harald befinner sig när jag når honom.

– Vi tycker själva att vi är ett trevligt gäng, säger Harald glatt om sina kollegor på inspelningen.

ANNONS: Drömmer du om storvinsten? Ta chansen att bli en vinnare. Upptäck mer här (länk till Postkodlotteriet). Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se

Harald Treutiger

Harald Treutiger ledde första säsongen av Robinson. Foto: TT

Så lever Harald Treutiger idag – berättar om pensionärslivet

Det är inte allt för ofta som vi ser Harald i tv-rutan längre, hans vardag består nämligen till stor del av ett pensionärsliv.

– Jag är pensionär men fuskar lite på arbetsmarknaden. Det är ungefär samma som när jag jobbade och då fuskade lite på ledighetsmarknaden. Det var ingen större ordning på mitt arbetsliv och det är ingen större ordning på mitt pensionärsliv heller. Så jag delar min tid mellan att jobba inom sjöfarten, lite underhållning och att vara pensinärsledig, säger Harald.

Hur är det att vara pensionär, gillar du det?

– Ja jag har inga problem med det, det är till och med jätteskönt. Då vet jag att den 18:e varje månad kommer det in en peng på kontot. Det skapar en väldig trygghet.

Sedan 1984 är Harald gift med Kicki Hultin, 67, och makarnas nya livsstil har bara tillfört gott.

– Nu har vi mer tid med varandra och det är väldigt kul och trevligt. Vi är fortfarande relativt friska så vi har de där riktigt goa åren nu som man önskar alla. Komma till den tiden där man kan kvittera ut sin pension så att man inte behöver kämpa för sin försörjning varje dag, vara tillräckligt frisk för att ha tid och ork att spendera sin pension, det är perfekt.

Vad har ni för er?

– Vi gillar att dona i vårat hem. Pyssla och fixa någon hylla här och där. Hemnetta om man säger så. Sen gillar vi att vandra tillsammans och i grupp med andra. Man kanske är något gäng på 6-8 pers som går en vandring och sen avslutar med en lunch någonstans. Sen är den dagen klar. Det är inte så dumt.

Hälsobeskedet efter insikten: ”Ont i kroppen två-tre dagar efteråt”

Harald menar däremot att åldern har gjort sig allt mer påmind när det gäller hälsan.

– Det märks vad det står i födelsedagstestet. Det märks att man har varit med några år. Det gör ont där och där och ex piller varje morgon. Jag har fått sluta med en del aktiviteter som jag inte kroppen tycker är roliga längre för att det gör ont.

Harald och frun Kicki

Harald och hans fru Kicki. Foto: TT

För ett par månader sedan fick han lägga ner med fotbollsspelandet som tidigare var ett stort intresse.

– Det har jag slutat med nu för det gör liksom ont i kroppen två-tre dagar efteråt. Det är inte kul. Jag har några knän som inte är så skarpa och en axel som är kass. Men det är bara ta och anpassa sitt liv efter vad kroppen förmår och bara försöka hålla den glad.

Hur känns det att inte orka allt du brukade orka?

– Jag har inte så svårt att ta att bli gammal, man tappar en del funktioner. Man minns lite sämre och man är inte riktigt lika pigg i pallet som man var vid yngre ålder. Men det är the name of the game. Det är skönt att inte bli upprörd över det.

Harald Treutiger har blivit farfar – stora lyckan med barn och barnbarn

Harald och Kicki har tillsammans två barn – sonen Christoffer, 38, och dottern Elin, 30. Utöver dessa har familjen på senare år fått tillökning, nu berättar Harald om den stora lyckan.

– Jag har två barnbarn, fyra och ett. Ettåringen tog sina första steg häromdagen. Då fick jag en video på det för vi har en egen liten grupp i familjen. Det är det enda sociala nätverket jag deltar i. Då delades det en film på när den minsta tog sina första steg och det var ju svinkul. Det är svinkul med barnbarn, alla de där klyschorna om hur kul det är att ha barnbarn är sanna, säger Harald.

Det är på sonens sida som barnbarnen tillkommit.

– Kicki går ofta på bio med fyra-åringen men jag är inte där riktigt ännu med ensamtid med henne. Det kommer väl, säger Harald.

Harald Treutiger och hans dotter Elin

Harald och dottern Elin på premiär 2013. Foto: TT

Harald anser idag att han lever sitt liv utanför rampljuset, något som han egentligen gjort hela tiden. Kändisskapet var aldrig något som riktigt lockade honom.

– Det är någon gång om året som jag är med i något program som kändisjävel. Att vara funktionär på televisionen, jag gjorde mitt sista betaljobb på tv 2010 och sista betaljobb på radion 2015 så jag är ju off media som funktionär sedan väldigt länge men ibland med i tv som kändisjävel. När de ville göra det här programmet så är det ju för att jag gjorde grejer för 25 år sedan. Det är tokigt men så är det ju.

Du försvann helt från tv-världen ett tag, varför?

– Livet går vidare och så finns det andra grejer som känns mer lockande. Det var rätt skönt. Livet gick vidare med nya utmaningar.

Nu återstår det att se om Harald tar sig an i några fler programledar-jobb framöver eller om han främst dyker upp i olika program som en "kändisjävel", som han själv kallar det. Efter inspelningen av Bättre sent än aldrig väntar kvalitetstid med hustrun.

– Vi ska iväg i höst på en cykelresa i Frankrike. Man cyklar en vecka från vingård till vingård. Vi är ofta i Frankrike.

Det låter som att du har det väldigt bra?

– Det är faktiskt så. Jag har goda år, säger Harald.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN