Idol 2023 marknadsföring banner

Servitören tappar mat på professorn under Nobelfesten 2018

11 dec, 2018 
AvStina Dahlgren
Servitör tappar mat på gäst på nobelfesten 2018
Det som inte fick hända hände. Mitt under Nobelmiddagen tappar en av servitörerna mat rakt ner på en gäst. Se hur han lyckas rädda upp situationen.
Annons

Den 10 december varje år går Nobelfesten av stapeln. Vetenskapsmän, kungligheter, politiker, fredskämpar och akademiker från hela världen samlas i Blå hallen i Stockholm under pompa och ståt.

Förutom vilka som ska få pris och vad alla har på sig är en stor snackis varje år maten. Menyn hålls hemlig in i det sista och presenteras sedan i sista sekund. I år bestod varmrätten bland annat av bakad rotselleri med kantarellkräm. Hundratals servitörer och servitriser balanserade mellan borden för att sedan ställa sig bakom gästerna och invänta signal på att få servera.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Här ser man att det krävs en viss träning hos serveringspersonalen att stå och hålla sin tallrik, säger SVT:s kommentator Gustav Källstrand.

Då händer det som inte får hända. Mitt under direktsändning tappar en servitörer en av rätterna rakt ner på gästen framför honom.

– Oj, där tappar han den på Dan Larhammar, Vetenskapsakademins preses, utbrister Gustav Källstrand.

Annons

Torkar bort maten från Dan Larhammar

Servitören torkar snabbt bort det som hamnat på ryggen på middagsgästen. Bredvid sitter Centerpartiets partiledare Annie Lööf och märker ingenting. Inte heller Dan Larhammar, till vardags professor i molekylär cellbiologi vid Uppsala universitet, verkar notera det som just skedde bakom hans rygg.

– Han verkar knappt märka något, säger en förvånad kommentator.

Aftonbladet har efter fadäsen varit i kontakt med servitören Vadimas som var den som råkade spilla toppen av rotsellerikonstellationen på professorn.

– Men det gick bra. Professorn var jättetrevlig. Han sa att det var sånt som händer och skrattade åt det efteråt, säger servitören Vadimas till Aftonbladet efter middagen.

Efter händelsen fick han även stöd av Annie Lööf som gav honom en handskriven lapp med ett tack för att han hjälpt till med att göra kvällen fantastisk.

– Jag har jobbat på Nobelmiddagen i 13 år. Det har aldrig hänt något. Det finns 290 servitörer och så filmar de mig i det ögonblicket, säger Vadimas.

Annons

Lyckligtvis verkar allt ha slutat bra och maten kunde till sist serveras, utan spill. Det är inte alltid lätt att servera på stora tillställningar!

Se fadäsen här:

FOTO: SVT

Annons