LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Här ställs Casper Janebrink mot väggen i Nyhetsmorgon – erkännandet i direktsändning

10 maj, 2024 
Loke Westberg
Casper Janebrink och övriga medlemmar i dansbandet Arvingarna medverkade i Nyhetsmorgon för att prata Melodifestivalen och ny musik.
Men tidigt in i intervjun misstänks bandet vara slitna efter galakvällen dagen innan...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Frågan som får killarna i Arvingarna att svettas: ”Femsiffrigt...”Brand logo
Frågan som får killarna i Arvingarna att svettas: ”Femsiffrigt...”

Med flertalet stora hits har dansbandet Arvingarna, med Casper Janebrink, 54, i spetsen, blivit omåttligt populära i de svenska hemmen.

En av bandets största låtar är Eloise, som de gick och vann Melodifestivalen med 1993. Låten räckte sedan hela vägen till en sjundeplats i den efterföljande finalen i Eurovision Song Contest.

Och det var för att prata om just Melodifestivalen och minnen från Eurovision Song Contest som Arvingarna gästade TV4:s Nyhetsmorgon under torsdagen. Samt för att prata om deras nya låt Innan sommaren tar slut.

Hintar om ny medverkan i Melodifestivalen

Totalt har Arvingarna tävlat sex gånger i Melodifestivalen, senast 2021 med bidraget Tänker inte alls gå hem. Innan dess deltog de 2019 med superhiten I do.

Under intervjun i Nyhetsmorgon får bandet frågan om det är aktuellt att ställa upp i Melodifestivalen ytterligare en gång, något de verkar sugna på.

– Vi jobbar lite på det, om man säger så. Alltså, det ska ju skrivas en bra låt också, säger Casper Janebrink om en ny medverkan.

Annons

Arvingarnas svar om Grammisgalan: ”Lite trötta”

Men det var inte bara musik som Arvingarna fick frågor om under intervjun.

Deras medverkan i Nyhetsmorgon skedde dagen efter Grammisgalan, som är känd för att kunna bli lite stökig under efterfesterna när musik- och nöjesprofilerna festar loss.

Nyhetsmorgons programledare Sofia Geite frågar tidigt in i intervjun.

– Ni var på gala igår också, hur var Grammisgalan?

– Väldigt trevlig, som den brukar vara. Man träffar mycket bekanta, svarar bandets gitarrist Kim Carlsson, 52.

– Lite lång, men vi avslutade i tid, fyller Casper Janebrink i.

Thomas Ritter, som gör Sofia Geite sällskap som programledare, misstänker ändå att Arvingarna är lite slitna efter galakvällen.

– Det var följdfrågan nu, hur trötta är ni idag?, frågar han.

Det blir en fnissig stämning i studion innan sångaren Casper Janebrink svarar:

– Lite trötta är vi, men inte så trötta som vi kunde varit.

Grammis är den svenska motsvarigheten till USA:s Grammy Awards, som syftar till att prisa låtar och artister som haft det där lilla extra under det gångna året.

Under årets gala tog pojkbandet Bolaget hem det åtråvärda priset för Årets låt genom deras hit Ikväll igen. Kategorin Årets artist vanns av Thomas Stenström.

FOTO: TV4

Annons