Här säger svenska programledaren upp sig – mitt i direktsändning

Profilen säger upp sig i direktsändning – efter att ha sett tatueringen.

Radioprofilen Erik Myrlund ledde morgonprogrammet “Powermorgon” på kanalen Power Hit Radio.

Det var innan han sa upp sig i direktsändning, vill säga.

Incidenten skedde i veckan och har uppmärksammats av många tittare. Erik och hans kollega Frida Malki skulle pranka varandra under vad de kallade en “helvetesvecka”. För att utmana Frida kom en besökare från Skansen i Stockholm för att visa upp en jättestor spindel, och dagen efter var det Fridas tur att ge igen. Hon skulle bestämma motiv på en tatuering på Eriks arm – utan att han fick veta vad det var.

Men Erik, som inte har några tatueringar sedan innan, blev rasande när han såg resultatet. Frida hade nämligen valt att tatuera sitt eget namn på Eriks arm, något Erik blev chockad över.

– Jag var helt ÖVERTYGAD om att det skulle bli typ ett hjärta eller en annan symbol typ. Först trodde jag inte på det, sen blev jag arg, berättar Erik för Hänt.se.

LÄS OCKSÅ: Radioprofilen om Eric Saades penisrykte: ”Fantastiskt”

I sändningen får lyssnarna höra hur det sakta men säkert går upp för Erik att tatueringen är på riktigt, och då stormar ut ur studion samtidigt som han säger upp sig.

– Jag blir så jävla irriterad. Hade jag gjort det här på dig. Du hade aldrig förlåtit mig, säger han i sändningen.

För Hänt.se utvecklar han varför han valde att säga upp sig.

– Jag älskar att bjuda på mig själv men man ska kunna ta hänsyn till den personen som bjuder på sig själv. Det var långt över min gräns att tatueras i blindo men jag gjorde det för mina lyssnare och fans. Jag tycker att det är viktigt att man som chef tar ansvar över VAD som ska tatueras in.

Till Expressen säger programchefen Daniel Hübinette att kanalen haft krismöte efter händelsen och hoppas att Erik tar tillbaka sin uppsägning.

– Det är ju nåt som självklart gick totalt över gränsen på vad som är okej. Och det är nåt som hela kanalen beklagar sig för. Vi hoppas att han kan ta tillbaka sin uppsägning och vara tillbaka till oss på måndag igen.

Men när Hänt.se når Erik Myrlund har han inga planer på att återgå till sitt jobb.

– Idag känns det som att det blir sovmorgon på måndag, säger han.

Så du kommer inte gå tillbaka till jobbet alls? 

– Näe, då får de presentera en lösning, haha.

SENASTE NYTT!