Idol 2023 marknadsföring banner

Har inte träffat dottern på 4,5 år – Anna Anka om deras sista möte

16 dec, 2018 
https://image.hant.se/byline-malin-ljung-115x150.jpg.jpg?imageId=4950803&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Malin Ljung
Anna Anka och barnen Ethan och Elli
Anna Anka har inte träffat sin dotter Elli, 16, på över fyra år. Nu berättar hon om deras sista möte, och hur hennes saknad efter barnen sliter sönder hennes hjärta. "Jag släppte av henne vid skolan och pussade och kramade henne, jag sa hur mycket jag älskade henne. Då visste jag inte att det var den sista dagen vi hade ihop", säger hon till Hänt.
Annons

Drygt 1 700 dagar. 4,5 år. Så lång tid har det gått sedan Hollywoodfrun Anna Anka, 47, träffade sin dotter Elli senast. Elli var då 12 år, idag är hon 16.

– Sista dagen jag såg min dotter var samma vecka som morsdag, det är fyra år sedan nu. Jag släppte av henne vid skolan och pussade och kramade henne, jag sa hur mycket jag älskade henne. Då visste jag inte att det var den sista dagen vi hade ihop, säger Anna Anka i en mejlintervju med Hänt.

Några dagar senare kom polisen hem till Anna. Ellis pappa, Anna Ankas ex Lou Yeager, hade anmält henne. Tv-profilen anklagades för att ha misshandlat dottern både fysiskt och psykiskt – anklagelser Anna Anka senare har friats från.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I början av 2015 fastställdes domen om att Lou Yeager skulle ha enskild vårdnad om Elli, då hade exparets vårdnadstvist pågått i tio års tid. Anna Anka kapitulerade och infann sig aldrig i rätten, istället skrev hon ett brev som finns med i rättsmaterialet över vårdnadstvisten.

Annons

”På grund av smärtan från pappans inflytande över vår dotter, de känslomässiga, psykologiska och de rättsliga övergreppen mot mig, kan jag inte längre fortsätta den här kampen”, står det bland annat i det tvåsidiga brevet.

Trots att Anna Anka förklarats oskyldig till alla anklagelser – och trots att det i vårdnadsdomen står att hon får ha umgänge – så har hon inte haft någon kontakt med dottern, detta av oro för hur Ellis pappa ska reagera.

– Rädslan att bli anklagad igen för falska anklagelser är anledningen till varför jag inte vågar ta någon kontakt.

Recept.se Nyhetsbrev

Anna Ankas nya bild på dottern Elli

Nyligen publicerade Anna Anka en bild på dottern på sin Instagram och noterade hur otroligt lik Elli har blivit henne. Bilden skvallrar om att dottern nu är en blond 16-åring som är flera decimeter längre än när hennes mamma senast träffade henne.

– Visst är vi lika. Hon har växt upp till en fantastisk fin tjej. Jag är så otroligt stolt över henne, jag älskar henne så det gör ont. Det går inte en dag utan att jag tänker på henne. När jag saknar henne som mest lägger jag mig i hennes säng och känner hennes energi och närhet, säger Anna till Hänt.

Annons

Det som har fått henne att aldrig ge upp hoppet om att få återförenas med Elli igen är år 2020. Då fyller dottern 18 år och blir samtidigt myndig. Anna hoppas och tror att hon och dottern då kommer kunna träffas igen.

– Då är hon myndig och får själv bestämma vilken relation hon vill ha med mig. Då kan inte hennes far hindra vår relation mer, säger Anna Anka och fortsätter:

– Hon är 16 år idag, tiden bara springer iväg. Två år till, sen kan inte hennes pappa påverka kontakten mellan oss. Jag längtar så det gör ont.

Anna Anka: “Kan inte förgifta deras hjärta”

Det är tydligt att Anna Anka dagligen sörjer att hon inte fått vara en närvarande mamma vid sin dotters sida genom tonåren, men hon försöker ändå fokusera på vad framtiden har att ge.

– Jag har förlorat viktiga år med min dotter men vet att vi kommer att ha en fantastisk relation inom närmaste tiden. Man kan förgifta tankarna hos ett barn, men man kan inte förgifta deras hjärta. Kärleken övervinner allt.

Annons

Anna Anka har inte bara förlorat dottern, utan även sonen Ethan, 13. För ett drygt år sedan fick exmaken Paul Anka enskild vårdnad om honom, detta efter att han anklagat Anna för liknande saker som Ellis pappa tidigare gjort. Efter en lång och dyr rättsprocess hittade inte domstolen något som tydde på att Anna utsatt barnen för övergrepp, och det fanns inget som stärkte anklagelserna om att hon skulle vara olämplig som förälder.

– Det är annan grej i familjerätten i USA. Så fort du får en anklagelse emot dig är du skyldig tills du kan bevisa motsatsen. Det tog tre år för mig att bevisa att jag inte hade gjort sakerna jag var anklagad för och jag är jättetacksam att jag finansiellt kunde göra det. Men jag kan inte fortsätta kämpa tills Ethan är 18, för då förlorar jag allt och då vinner Paul. Det finns inget slut. Han kan driva detta tills jag inte har någonting kvar och hamnar på gatan. Då får jag ändå inte mitt barn, för då kan jag inte ta hand om honom, har Anna Anka tidigare sagt.

Annons

Även om tv-profilen ogärna pratar om pengar så avslöjar hon ändå för Hänt att hon hittills lagt ut gigantiska summor i sin kamp för barnen.

– Bara min rättegång 2017 för att bevisa att jag var oskyldig kostade över 2 miljoner dollar, då kan du tänka dig summan det gäller för 12 års kämpande för min dotter…, säger Anna Anka och avslutar med:

– You will only get as much justice as you can afford.

Hänt har sökt Lou Yeager för en kommentar. När han fick enskild vårdnaden om Elli uttalade han sig om situationen med Anna Anka:

– Jag är så lättad. Nu kan jag och min dotter äntligen gå vidare med våra liv, berättade han.

FOTO: IBL, privat

Annons