Artikeln innehåller reklamlänkar
Idol 2023 marknadsföring banner

Här hyllas de kungliga klänningarna på Nobelfesten 2018!

10 dec, 2018 
AvStina Dahlgren
De kungliga klänningarna på Nobelmiddagen 2018
Återvunnet, egendesignat och en dröm i spets. Här är de hyllade klänningarna våra svenska kungligheter bar på Nobelfesten 2018!
Annons

En av årets största händelse för våra kungligheter är Nobelmiddagen. Den går av stapeln den 10 december varje år, och ikväll var det äntligen dags!

En stor snackis är alltid valet av klänning hos våra kvinnliga kungligheter. Genom åren har de fått både ris och ros. När prinsessan Madeleine år 2002 gjorde entré i en röd urringad klänning drog många efter andan och ansåg att den visade alldeles för mycket hud. I år skippade hon Nobelmiddagen för att ägna tid åt sin familj i USA dit de nyligen flyttade. 

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Desto mer uppmärksamhet fick vår kronprinsessa Victoria. Hon bar nämligen en klänning från 1995, samma klänning som hennes mamma drottning Silvia då bar. Kreationen består av en stålgrå kjol i mjuk rosa överdel som bryts av med ett lindblomsgrönt band i livet. Baktill vecklar tyget ut sig till en enorm rosett. På kungahusets Instagram hyllas nu kronprinsessan.

Annons

”Kronprinsessan är som alltid fantastisk vacker! Och vilka förebilder för Sverige alla våra kungligheter är!”

”Stor eloge till Victoria som återbrukar mammas blåsa!!”

”Skulle just skriva att Victorias klänning var underbar och fick se kommentarerna om att den var äldre och använts innan. Då blev den ju ännu finare. Hon är så bra vår kronprinsessa!”

Prinsessan Sofia designade sin egen klänning till Nobelfesten 2018

Prinsessan Sofia bar även hon en klänning av det ovanligare slaget. Hon hade nämligen varit med och designat den själv skriver Svensk dam. 

– Den är specialgjord för prinsessan Sofia och designad av henne själv tillsammans med Therese Zetterberg, säger Sophie Ohlsson, butikschef på Zetterberg couture i Stockholm.

Den gick i en klarröd nyans och bestod av matt sidencrepe med uppbyggda axlar. 

”Kvällens vackraste klänning!” skriver en följare till Svensk dam på Instagram.

”Så vacker och fin!” skriver en annan.

Annons

Och drottningen då? Jo Hon bar en mörkgrön klänning med båtringning gjord av spets och sidentaft. inte heller hon undkom tittarnas beundran.

”Wow!”

”Så vacker!”

Spana in de hyllade klänningarna här:

FOTO: TT

Annons