Här gör svenska "Let's dance"-vinnaren succé i Netflix-serien

Från en "Let's dance"-vinst i TV4 – till världssuccé på Netflix. Här är de nya bilderna på svenske tyngdlyftaren Magnus Samuelsson i internationella tv-serien "The last kingdom".

Det var 2009 som Magnus Samuelsson, 47, kammade hem segern i finalen av TV4:s “Let’s dance” tillsammans med danspartnern Annika Sjöö, 36, före motståndaren Laila Bagge, 44. Utöver sin vinst i programmet är Magnus Samuelsson också kanske mest känd som världens starkaste man, som han har utsetts till en gång, och han har också vunnit tävlingen “Sveriges starkaste man” inte mindre än nio gånger.

Men nu har tyngdlyftaren ytterligare en sträng på sin lyra. Just nu syns han nämligen i säsong två av Netflix-serien “The last kingdom”, där han spelar vikingen Clapa.

På Instagram har Magnus Samuelsson lagt upp flera bilider från inspelningarna i Budapest i Ungern, där han poserar i vikingahjälm och kritvitt skägg.

Det är dock inte första gången som Magnus Samuelsson gör skådespelarjobb. Han har tidigare bland annat synts i de svenska filmatiseringarna av Arne Dahls böcker.

– Jag tycker det är spännande och roligt och är öppen för förslag om det dyker upp något. Det är inte för att jag tycker om publiciteten, utan gillar utmaningen i att göra det här. Det är lite som dansa, först måste man lämna ut sig själv för se äkta ut. Dyker det upp något som jag genuint tror på så absolut. Jag hoppas kunna göra det jag gör i dag och kombinera med film och tv. Det vore fint för mig, har Samuelsson tidigare sagt om skådiskarriären till SVT.

LÄS OCKSÅ: Jake Gyllenhaal i Netflix-film om helikopterrånet i Västberga

Foto: IBL, Instagram

Senaste nytt