Miss Lis succé i Så mycket bättre – fick alla att tappa hakan

Miss Li gör succé efter tolkningen i Så mycket bättre

Efter sin tolkning av Petters låt Lev nu dö sen i premiäravsnittet av Så mycket bättre överöstes Miss Li med hyllningar.
– Sån jävla popstjärna, utbrast Thomas ”Orup” Eriksson efter framträdandet.

Årets säsong av TV4:s populära program Så mycket bättre har precis dragit igång och skiljer sig från tidigare år. Nu är det nämligen artister som redan medverkat i programmet som tolkar varandras låtar. Miss Li, 37, Petter, 45, och Magnus Uggla, 65, medverkar som stående artister och under hösten kommer tittarna bland annat få se Carola, 53, Danny Saucedo, 33, och Niklas Strömstedt, 61, i Så mycket bättre-huset på Gotland.

Under lördagens premiäravsnitt av jubileumssäsongen bjöds tittarna på både tårar och skratt. I slutet av middagen visades ett klipp av Barbro ”Lill-Babs” Svenssons dotter Malin Berghagen, 53, där hon pratade om den starka relationen mellan sin mamma och Petter, som båda medverkade i programmets allra första säsong.

– Mamma hade ett speciellt hjärta för Petter. Jag tror, och mina systrar tror, att det fanns lite grann det där ”sonen som hon aldrig fick”, berättade Malin Berghagen i klippet.

Chockar Petter med sitt låtval

– Oj, wow, utbrast Petter när han fick reda på Miss Lis låtval.

– Jag kämpar ju också dagligen hela tiden med… ja men, det är väldigt upp och ner, svårt att fånga dagen vissa dagar. Men någonstans så tycker jag väldigt mycket om att sjunga texter som peppar igång mig själv, sa en tårögd Miss Li angående sitt val.

Inför kameran fortsatte Miss Li att förklara anledningen till att hon valt just den låten.

– Jag har varit i en fas sista tiden där jag liksom, på något vis måste bearbeta det här med livet och döden och allt sånt, berättade hon och fortsatte:

– För mig handlar låten om att bara ta tillvara på dagen. Det är bara så enkelt. Varför ska jag ödsla så mycket tid på att vara så himla bekymrad eller ängslig? Jag förstår inte riktigt det.

Hyllningarna väller in

Under Miss Lis framträdande sågs alla artister som medverkade i premiäravsnittet, Jason ”Timbuktu” Diakité, 44, Jill Johnsson, 46, Thomas ”Orup” Erikson, 60, Petra Marklund, 35, Magnus Uggla, och inte minst Petter själv, digga med i låten. Och efteråt överöstes Miss Li med hyllningar från artistkollegorna.

– Du är, alltså, det är inget fel på den personen som du är nu. Men fan, när du ställer dig där, det är en sån klassisk omvandling som liksom såhär ”shit”, sa Orup och Petra Marklund stämde in:

– Det är som att det brinner i dina ögon.

– Du blir en sån jävla popstjärna. Det är helt… Det säger bara ”smack”, fortsatte en imponerad Orup.

Även Petter, som gav en stor kram till Miss Li direkt efter framträdandet, höll med:

– Alltså, sån grym version. Så, tusen tack.

Så mycket bättre visas på lördagar kl. 20.00 på TV4, TV4 play och C More.

FOTO: TV4