LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Här börjar programledarna storgråta – tragedin i Nyhetsmorgon: ”Förlåt”

30 maj, 2024 
Maria och Martin kunde inte hålla tårarna tillbaka under tisdagens Nyhetsmorgon.
Nu behövde TV4 till och med skicka in näsdukar för att stoppa gråtkalaset.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fem blixtsnabba med Maria ForsblomBrand logo
Fem blixtsnabba med Maria Forsblom

I onsdagens avsnitt av Nyhetsmorgon blev det starka känslor i studion när Maria Forsblom, 37, och Martin Järborg, 45, ledde sändningen. Faktum är att tårarna bara forsade och till slut fick man även ställa fram näsdukar på bordet.

Det hela började med att Alva Sparrevik, 22, kom till studion för att presentera sitt sommarprat. Det blev nämligen hon som röstades fram till Lyssnarnas Sommarvärd 2024 i P1.

I radioprogrammet kommer Alva berätta om sin lillebror Lucas som gick bort efter en våldsam misshandel och om vem Lucas var och varför hoppet måste leva. I Nyhetsmorgon får man även se ett klipp som lämnar ingen oberörd.

Maria Forsblom och Martin Järborg bryter ihop

När klippet visats hamnar en tagen Martin och en gråtande Maria i bild.

Annons

– Puh, välkommen!, säger Maria till Alva och torkar tårarna.

– Ja, välkommen Alva. Det är väldigt… berörande förstås… Du, vad mer vill du berätta om din bror?, får Martin fram trots att rösten skär sig av gråt.

– Ni får inte börja gråta, då börjar jag gråta!, säger Alva.

– Nej förlåt, säger Maria och Martin i kör.

– Det här var vår största utmaning, för när vi hörde det här klippet, det är ju så mycket längre också när du ansöker. Vi satt och tårarna bara forsade!, fortsätter Maria.

Svenska folket i tårar – efter Alvas ord i Nyhetsmorgon

Det som har hänt Alvas lillebror är otroligt sorgligt och ofattbart. Detta kan även tittarna skriva under på, för klippet som TV4 lagt ut på Instagram har i skrivande stund fått 25 000 likes och drygt 800 kommentarer.

”Så otroligt starkt. Kan inte greppa sorgen hon och familjen måste gå igenom. Så rörande och fint att se programledarna rörda/berörda också”, skriver en person.

”Lucas var en riktig hjälte. Ingen ska behöva dö för att man står upp för det som är rätt. Fruktansvärt skrämmande riktning i världen.”, skriver en annan.

”Så starkt mitt hjärta går sönder, all kärlek till Alva & hennes familj”, hälsar en tredje.

Att TV4 till och med skickar in näsdukar för att torka tårarna med säger ett och annat om hur berörda Maria och Martin blev.

FOTO: TV4play/Nyhetsmorgon

Annons