TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

The Mamas vinner Melodifestivalen 2020

07 mar, 2020 
Linnea Lundgren
The Mamas
Efter både deltävlingar och Andra chansen var det äntligen dags för finalen i Meodifestivalen 2020. Men vem är det som kommer att få representera Sverige när Eurovision 2020 drar igång i Rotterdam, Nederländerna?
Här hittar du svaret!
Annons

Intervju med The MamasBrand logo
Intervju med The Mamas

Folkfesten Melodifestivalen 2020 har kommit till sitt slut då självaste finalen under kvällen gick av stapeln i  Globen i Stockholm. Med bravur har programledarna bestående av Linnea Henriksson, 33, Lina Hedlund, 41, och David Sundin, 43,  guidat tittarna genom årets största sångtävling.

På scen har tittarna kunnat se finalens tolv bidrag. eller som David Sundin sa i programmet:

– Tolv svinstarka bidrag.

Nämligen Victor Crone med låten Troubled Waters, Paul Rey med låten Talking in My Sleep, The Mamas med låten Move, Mohombi med Winners, Hanna Ferm med låten Brave, Mendez feat Alvaro Estrella med låten Vamos Amigos, Dotter med låten Bulletproof, Robin Bengtsson med låten Take A Chance, Mariette med låten Shout It Out, Felix Sandman med låten Boys With Emotions, Anna Bergendahl med låten Kingdom Come och Anis don Demina med låten Vem e som oss. 

Publiken jublar när The Mamas vinner Melodifestivalen 2020

Tillskillnad från de fyra delfinalerna är det under finalen bara ett nummer som slutligen koras till vinnare och får representera Sverige i Nederländerna under Eurovision 2020. Efter att de internationella rösterna delats ut låg The Mamas och Dotter lika och spänningen var olidlig när Linnea Henriksson började läsa upp tittarpoängen.

Annons

Efter en rafflande final stod det dock snart klart att kvällens stora vinnare är The Mamas som med sitt bidraget Move lyckade ta sig rakt in i alla mellofans hjärtan.

Det blev både tårar och jubel när de tre vinnarna klev upp på scenen för att framföra det vinnande bidraget under ett regn av glitter.

– Det är typ det största som har hänt mig någonsin, säger LouLou Lamotte, efter att hon återhämtat sig från vinnartårarna och tagit emot vinnarbucklan från John Lundvik.

Resultatet i Melodifestivalen 2020

Nu har The Mamas bara några månader på sig att fila på sitt nummer innan det är dags för Eurovsion i Rotterdam, Nederländerna.

Här är hela kvällens resultat:

  1. Move – The Mamas
  2. Bulletproof – Dotter
  3. Kingdom Come – Anna Bergendahl
  4. Brave – Hanna Ferm
  5. Vem E Som Oss – Anis Don Demina
  6. Talking in My Sleep – Paul Rey
  7. Boys With Emotions – Felix Sandman
  8. Take A Chance – Robin Bengtsson
  9. Troubled Waters – Victor Crone
  10. Shout it Out – Mariette
  11. Vamos Amigos – Mendez feat Alvaro
  12. Winners – Mohombi
Annons