LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Här är Tom Cruises nya – påkostade – scientologlya: ”Läskig vibe”

20 jan, 2018 
AvJoakim Almén
Medan Tom Cruise spelar in stunts för nya ”Mission Impossible”-filmen i London står hans nya skrytbygge till lägenhet snart klar i Clearwater, Florida.
Annons

Skådissstjärnan och scientologanhängaren Tom Cruise, 55, är för närvarande i London för att spela in den sjätte ”Mission Impossible”-filmen. Men på hemmaplan i USA står hans nya lya snart, snart klar i Clearwater, Florida. En lägenhet med stort L, minst sagt. Strategiskt utplacerad närmre 350 meter från scientologkyrkans högkvarter i Florida.

Nu har både förstahandsinformation från byggmästaren Andrew Loguercio, och bilder från den fyra våningar stora lyxlägenheten läckt till amerikanska sajten Radar. Och det är en hel del wacko detaljer rörande lägenheten som kallas för ”Tom Cruise scientolognäste”. Lägenheten har, kanske föga förvånande, ett rigoröst säkerhetssystem och en pool på utsidan av byggnaden för drygt fyra miljoner kronor. Byggmästaren låter sig dock inte imponeras alltför mycket.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Den är egentligen inte så cool. De kallar det ett spa men egentligen är det enda att den har en osynlig kant. Den är fyra meter bred och tolv meter lång, säger han om poolen.

Annons

Tom har även begärt ett speciellt filteringssystem vilket är ovanligt enligt Loguercio. Där finns klorininjektion, ett saltvatten och ozonsystem, samt ultraviolett ljus. I vanliga fall har en pool bara ett klorinsystem för att rena vattnet.

Säkerheten kring bygget ska, enligt Lugercio, varit löjligt hård.

– Personalen sa inget för att det involverade Cruise. Senaste gången jag var där hade säkerheten ökat. Leverantörer var tvungna att åka upp till femte våningen och bli avprickade av en säkerhetsvakt.

Telefoner och plånböcker lämnades på nämnda våning fem och hela bygget kännetecknades av lätt paranoida säkerhetstilltag.

Och ingen filmstjärnas nybygge händer utan en imponerande (läs; svindyr) hemmabio. 125 miljoner kronor har det plöjts ned, och för det har lägenheten – och Tompa – också fått sig ett gym.

Om det scientologtäta kvarteret säger byggmästaren att det är en skev vibe.

– Det är en läskig, sektig, vibe. Alla personer som jobbar för scientologerna är klädda i kostym och går från byggnad till byggnad varje dag med tittandes ner i marken.

Foto: IBL

Annons