TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Det här gör Ted Gärdestads barn Marc och Sara Zacharias idag

04 jul, 2020 
AvLovisa Ström
Det här gör Ted Gärdestads barn Marc och Sara Zacharias idag
Ted Gärdestad fick två barn tillsammans med tidigare flickvännen Ann Zacharias.
Idag är de vuxna och har båda gått sin egen väg.
Det här gör barnen, Sara och Marc, idag!
Annons
Allt om Ted GärdestadBrand logo
Allt om Ted Gärdestad

Ted Gärdestad är en av Sveriges mest folkkära artister genom tiderna. Redan som 15-åring slog han igenom med låten Jag vill ha en egen måne, och fortsatte därefter att leverera hit efter hit. Artisten jobbade väldigt nära sin storebror Kenneth Gärdestad, som skrev texterna till nästan alla hans låtar, och med sånger som Sol, vind och vatten, Himlen är oskyldigt blå och Satellit har duon blivit en viktig del utav svensk musikhistoria.

Ted växte upp norr om Stockholm i förorten Sollentuna med sin mamma och pappa och två bröder, men snart efter debutlåten var det anonyma livet i Sollentuna bara ett minne blott. Hans vardag byttes ut från skolbänken till turnéer och autografer, och som en ung, sjungandes kille blev han snabbt en stor flickidol med skrikande fans efter sig var han än gick. 

Teds kärleks- och familjeliv

Trots att Ted i princip kunde välja och vraka bland Sveriges alla tjejer under sina framgångsår, slog hans hjärta bara för en. I filmen Ted – För kärlekens skull, som är baserad på stjärnans liv, får man bland annat se honom med sin första kärlek, Lotta Ramel, 62.

Annons

Paret träffades år 1975 och gifte sig året därpå. Kärleken fullkomligt blixtrade mellan dem och parets sågs tillsammans jämt. I en intervju med Expressen har Lotta tidigare berättat om sina minnen kring sin första kärlek. 

 – Jag har otroligt ljusa minnen av Ted. Vår tid var fylld av glädje, bus och lycka. Han var rolig, intelligent och omtänksam, men samtidigt mycket sårbar, berättar hon.

Men två år efter att de blivit man och hustru bestämde sig paret för att gå skilda vägar. Några år senare inledde Ted istället ett förhållande med skådespelerskan och regissören Ann Zacharias, 63, som senare skulle bli mamman till hans två barn – Sara Zacharias, 38, och Marc Zacharias, 37. 

Ted Gärdestad med barn
Ted Gärdestad med tidigare flickvännen Ann Zacharias och barnen Marc och Sara.
Marc och Sara 1992.
Rebecka Martinsson: Därför känner du igen Sascha ZachariasBrand logo
Rebecka Martinsson: Därför känner du igen Sascha Zacharias

Det här gör barnen idag

Sara hade egentligen inga planer på att sjunga, men när hon hittade en låda på vinden med låtar som hennes pappa hade skrivit innan hans död 1997 förändrades allt. Det hela slutade med att hon bestämde sig för att tolka hennes pappas låtar, och 2013 släppte hon ett album med hans outgivna sånger. Ett år senare hamnade hon på Svensktoppen med sin tolkning av Teds klassiker Himlen är oskyldigt blå. Idag jobbar hon dock som socionom, då hon inte har något intresse av att ge sig in i musikbranschen fullt ut.

Sara Zacharias
Sara Zacharias på invigningen av Haga Schweizeri , NK, Stockholm

Sonen Marc gick istället en helt annan väg. För flera år sedan flyttade han till Jerusalem, där han levde som ultraortodox jude under namnet Moishe Zacharevsky. Där försörjde han sig på att tillverka rituella bönekapslar. Men idag är han tillbaka i Sverige och har ägnat sig en hel del åt thaiboxning.

FOTO: TT 

Annons