LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Här är programledarna för Musikhjälpen 2019

11 nov, 2019 
Som alltid leds Musikhjälpen av tre personer och i år är det en musiker, en komiker och en programledare med stor erfarenhet från både radio och tv – Miriam Bryant, Daniel Hallberg och Farah Abadi. Tillsammans ska de hjälpa till att samla in pengar till årets viktiga tema.
Annons

Det blir två kvinnor och en man som leder Musikhjälpen i år, nämligen Miriam Bryant, Farah Abadi och Daniel Hallberg.

Daniel Hallberg och Miriam Bryant som leder Musikhjälpen för första gången, lär få stor hjälp av Farah Abadi som nu blir programledare för tredje gången.

– Det är såklart superroligt men också nervöst. Dels för att jag inte känner Miriam och Daniel sedan innan, dels för att jag vill att alla där hemma ska förstå hur viktigt årets tema är och välja att engagera sig, säger Farah Abadi.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Farah Abadi har stor erfarenhet från både i radio och tv, bland annat från Världens barn och Morgonpasset i P3. Hon har jobbat med Musikhjälpen sedan 2015 som ambassadör och programledare.

Komiker, musiker och programledare i årets trio

Miriam Bryant är mest känd som musiker men som också har varit med i Så mycket bättre, men som programledare är hon nybörjare.

– Jag känner mig på ett bra sätt ganska tom inför Musikhjälpen, som att jag har gjort plats för något väldigt stort. Känner mig förväntansfull och det känns viktigt, säger Miriam Bryant.

Annons

Komikern Daniel Hallberg, som under hösten har varit aktuell i talkshowen Luuk och Hallberg, ser fram emot att kunna samla ihop en rejäl hög med pengar i årets Musikhjälpen.

– Jag är framför allt hedrad. Det är en ära! Och jag hoppas vi kan sprida massa kunskap och förståelse kring årets akuta tema. Och dra in stålar såklart. Astronomiskt mycket stålar, säger Daniel Hallberg.

Då sänds Musikhjälpen 2019

Årets tema för Musikhjälpen är “Sex är inte ett vapen” och sätter ljuset på sexuellt våld som förekommer i krig och konflikter. I år kommer Musikhjälpen att sändas från Stora torget i Västerås mellan 9 och 15 december.

Förra årets tema “Alla har rätt att funka olika” drog in 50 550 204 kronor och nu återstår det att se om årets programledartrio lyckas jaga upp ett engagemang som kan slå det resultatet. Året innan, 2017, samlades inte mindre än 74 410 363 kronor in under temat “Barn är inte till salu” och det är hittills rekord för Musikhjälpen.

FOTO: Mattias Ahlm, Sveriges radio

Annons