LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Måns Zelmerlöw & Madonna i Eurovision song contest mellanakter

17 maj, 2019 
AvElin Möllervärn
Måns Zelmerlöw och Madonna är mellanakter i Eurovision song contest 2019
Madonna, Måns Zelmerlöw och Conchita Wurst är tre artister som på ett eller annat sätt kommer synas i årets Eurovision Song Contest. Här är allt du behöver veta om finalens mellanakter.
Annons
Här är vinnaren av Eurovision song contest 2019 enligt oddsenBrand logo
Här är vinnaren av Eurovision song contest 2019 enligt oddsen

Sverige har vunnit Eurovision Song Contest vid sex tillfällen i tävlingens historia. Sverige är ett av de mest framgångsrika länderna genom tiderna, och det är endast Irland som tagit hem segern fler gånger med sina sju segrar. Bland de svenska segrarna finns ABBA, Loreen och Måns Zelmerlöw, och nu hoppas Sverige på att John Lundvik ska bli vår sjunde vinnare i världens största musiktävling.

Eurovision Song Contest 2019 avgörs i Tel Aviv i Israel den 18 maj, då Netta Barzilai vann tävlingen 2018 med låten Toy. I finalen ska totalt 26 bidrag framföras.

Måns Zelmerlöw i mellanakten

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Måns är en av flera artister som kommer uppträda i mellanakten av årets final på lördag. Måns har tidigare varit programledare för brittiska motsvarigheten till Melodifestivalen, Eurovision – You decide. Han är också mycket förtjust i Storbritanniens bidrag i årets tävling, och i en frågestund på Instagram stories berättade Måns att han gillar både artisten Michael Rice och låten Bigger than us.

Annons

Jag tycker verkligen att det här är den bästa akten Storbritannien skickat på länge och jag håller tummarna”, skriver Måns Zelmerlöw på Instagram.

Måns Zelmerlöw vinner Eurovision song contest med Hero
Måns Zelmerlöw vann Eurovision song contest 2015 med låten Hero. Nu uppträder han i mellanakten.

Nu är det bekräftat att en av mellanakterna kommer vara ett speciellt samarbete med fyra stora Eurovision-profiler, nämligen Conchita Wurst, som tog hem segern med låten Rise like a phoenix 2014, Eleni Foureira som förra året gjorde succé med låten Fuego, och unikumet från Ukraina – Verka Serduchka.

De fyra stjärnorna kommer att sjunga varandras låtar. Conchita ska sjunga Måns hyllade låt Heroes, som i sin tur ska sjunga Fuego. De fyra artisterna ska därefter tillsammans med Gali Atari sjunga Israels bidrag från 1979, Hallelujah.

Conchita Wurst sjunger Rise like a phoenix I Eurovision song contest 2014
Conchita Wurst vann med låten Rise like a phoenix I Eurovision song contest 2014.

Madonna uppträder under finalen av Eurovision song contest

Men samarbetet mellan profilerna är inte den enda mellanakten under lördagens final. Ola Mlezig, ESC:s svenska produktionschef, bekräftar även att världsstjärnan Madonna kommer uppträda i Eurovision Song Contest. 

Annons

För att Madonna skulle tacka ja har teamet bakom Eurovision song contest fått öka på säkerheten och bygga en egen loge och ett eget backstageområde till stjärnan. Hon får dessutom helt egen catering och ett extra lager för utrustningen som behövs för hennes show. Med sig har världsstjärnan 30 ton utrustning.

Enligt Ola kommer artisten att framföra två låtar under lördagens mellanakt, och enligt The Times of Israel får Madonna 1,3 miljoner dollar, motsvarande 12,5 miljoner kronor, i ersättning för sin medverkan.

Madonna sjunger på scenen
Superstjärnan Madonna får 12,5 miljon kronor för att uppträda i Eurovision song contest som mellanakt.

Finalen av Eurovision song contest sänds lördagen den 18 maj klockan 21.00 på SVT och på SVT play.

FOTO: TT/Karin Törnblom, REX, TT/Tore Meek, TT/Frank Augstein

Annons