Här är Björn Ranelid tillbaka i skolbänken – kuppade in sig på klassfotot

När teknikprogrammet på Lagmansgymnasiet i Vara skulle ta skolfoto smög sig en man som normalt inte befinner sig i klassrummet in i bilden – Björn Ranelid. "Det var en hedersam sak", säger författaren själv till tidningen GT.

När årskurs tre på teknikprogrammet i Lagmansgymnasiet i Vara hade skolfotografering i höstas satt en av Sveriges mest kända författare, Björn Ranelid, utanför och solade. Eleverna, som var på väg in till fotograferingen, lade märke till författarprofilen och bjöd in honom till klassfotot.

– Han skulle framträda på konserthuset och vi hade fotograferingen i nära anslutning till logerna. Eleverna började prata om det och tyckte att han skulle vara med på kort, säger klassföreståndaren Jan Lindvall till tidningen GT.

Inga konstigheter tyckte Ranelid som snabbt tog plats högst uppe till vänster på skolfotot.

björnranelid

Björn Ranelid högst uppe till vänster.

Efter att Vara Konserthus lagt upp en bild av händelsen på sin Facebook tog storyn spinn – Björn Ranelid själv tyckte mest det var en rolig grej.

– Det var en ära att de kände igen mig och i en plötslig ingivelse frågade om jag kunde tänka mig att vara med på skolfotot, säger författaren till GT.

SENASTE NYTT!