TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Här är Björn Ranelid tillbaka i skolbänken – kuppade in sig på klassfotot

09 dec, 2014 
AvJoakim Holfve
När teknikprogrammet på Lagmansgymnasiet i Vara skulle ta skolfoto smög sig en man som normalt inte befinner sig i klassrummet in i bilden – Björn Ranelid. "Det var en hedersam sak", säger författaren själv till tidningen GT.
Annons

När årskurs tre på teknikprogrammet i Lagmansgymnasiet i Vara hade skolfotografering i höstas satt en av Sveriges mest kända författare, Björn Ranelid, utanför och solade. Eleverna, som var på väg in till fotograferingen, lade märke till författarprofilen och bjöd in honom till klassfotot.

– Han skulle framträda på konserthuset och vi hade fotograferingen i nära anslutning till logerna. Eleverna började prata om det och tyckte att han skulle vara med på kort, säger klassföreståndaren Jan Lindvall till tidningen GT.

Inga konstigheter tyckte Ranelid som snabbt tog plats högst uppe till vänster på skolfotot.

björnranelid
Björn Ranelid högst uppe till vänster.

Efter att Vara Konserthus lagt upp en bild av händelsen på sin Facebook tog storyn spinn – Björn Ranelid själv tyckte mest det var en rolig grej.

– Det var en ära att de kände igen mig och i en plötslig ingivelse frågade om jag kunde tänka mig att vara med på skolfotot, säger författaren till GT.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons