Här är allt du vill veta om Emma Greens pojkvän Emil

Emma Green

Emma Green fann kärleken i basketspelaren Emil för fem år sedan.
Här är allt du vill veta om deras kärlekshistoria.
Allt om Peter Jihde
Slå på ljud

I tv-programmet Superstars som sänds på Kanal 5 får tittarna följa några av Sveriges mest folkkära idrottshjältar genom tiderna. De har mängder av VM- och OS-medaljer i bagaget i sina sporter. I programmet tävlar idrottsprofilerna om att vinna den ärade titeln som årets Superstar.

En av stjärnorna som är med denna säsong är Emma Green. Under större delen av sin karriär samarbetade Emma med Yannick Tregaro – som också var hennes make i tre år. Green började tränas av Tregaro när hon var 16 år, och de två blev ett par några år senare.

– Det var verkligen inte självklart, inte för någon utav oss, säger Emma Superstars berättar allt på Dplay.

Emma och Yannick skilde sig 2014, men samarbetet i friidrottshallen pågick i ytterligare ett och ett halvt år. Emma Green berättar om skilsmässan i Superstars berättar allt.

– Jag kände att det enda som höll mig vid liv eller var ankaret i stormen… För mig var det så här: Vi har sagt ja till varandra, det spelar ingen roll om det inte känns helt hundra. Det är klart att nu får det vara så här. När sedan Yannick kände att det inte funkade, då blev det liksom… Livet bara, det blev ju jättemycket. Och väldigt tufft, så klart.

Så träffades Emma och Emil

Skilsmässan blev inte slutet på kärlekssagan för Emma. Sedan år 2015 är hon sambo med basketspelaren Emil Salon och tillsammans har de en dotter som  heter Bente, som föddes 2018. På midsommarafton är det beräknat att de ska bli tvåbarnsföräldrar.

På parets Instagramkonton är det fyllt med kärleksfulla bilder på varandra. I ett inlägg avslöjar Emil hur de träffades.

“Idag fyller denna skönheten år. En fantastisk mamma till lilla Bente och underbar kvinna att leva livet med. Vilken tur att vi sågs på planet norrut”, skriver han.

Om deras träff på planet har paret berättat om tidigare för inredningsmagasinet Plaza Interiör. Emma berättar att hon skulle upp och hoppa på SM och att hon och Emil lade märke till varandra på Umeås flygplats. De pratade dock aldrig med varandra och Emma tänkte inte så mycket mer på händelsen.

Strax efteråt hörde Emil av sig till Emma – på Instagram. I Plaza berättar Emma att hon blev väldigt glad av Emils meddelande. De bodde dock i olika städer, men när Emma sedan fick ett erbjudande om att vara med i SVT:s Gokväll, som spelas in i Umeå, flög hon upp för tv-inspelning – och dejt.

– Sedan blev vi fast. Det kändes väldigt rätt och enkelt redan från början, säger Emma till Plaza Interiör.

FOTO: ADAM IHSE / TT/INSTAGRAM

FRÅN FÖRSTASIDAN