Här är alla husbanden i På spåret 2020

Kristian Luuk

I vinter är det dags för en ny säsong av På spåret.
Nu avslöjar SVT vilka band och artister som kommer att stå för musiken i de kommande avsnitten – och hur mycket Kristian Luuk har fått vara med och påverka beslutet.

SVT:s På spåret är ett frågesportsprogram som årligen återkommer och förgyller tittarnas fredagskvällar. 1987 sändes det på tv för första gången och sedan dess har det kommit att bli ett av de mest folkkära programmen i rutan.

Från början var det Ingvar Oldsberg, 75, som styrde skutan i På spåret. Efter att ha haft uppdraget i hela 22 år lämnade han över det till Kristian Luuk, 54. Medan Kristian håller ställningarna sitter populärhistorikern Fredrik Lindström, 57, bredvid honom och agerar domare i programmet. Duon har varit en självklar del av På spåret sedan 2009 och det verkar som att de går hem hos tittarna.

Därför försvann Augustifamiljen

I På spåret ställs det frågor om allt mellan himmel och jord, men något som är återkommande i varje avsnitt är att deltagarnas musikkunskaper sätts på prov. I tio års tid var det göteborgsbandet Augustifamiljen som ackompanjerade under detta segment, men i början av 2019 meddelade SVT att husbandet petas.

Orsaken till det plötsliga beslutet var att kanalen ville få in fler kvinnor i På spåret.

– Det är viktigt att vi är representativa på alla plan, även när det gäller kön, sa Christina Hill, programchef i Göteborg till Expressen vid tillfället.

Kristian Luuk om förändringen

Avskedet var tufft, inte minst för Kristian Luuks del.

”Tack för tio fantastiska år! Det har varit en oförglömlig resa och en ära. Jag älskar er!”, skrev programledaren på sin Instagram i samband med avslöjandet.

Istället för att ersätta Augustifamiljen med ett band valde SVT att ha in hela fyra husband förra året. Kristian Luuk var positivt inställd till den stora förändringen.

– Det känns som en genial idé att ersätta den svåröverträffade Augustifamiljen med dessa fyra så olika konstellationer, sa han i ett pressmeddelande då.

Nya husbanden i På spåret 2020

Nu har SVT avslöjar vilka artister och band som kommer att medverka i den kommande säsongen av På spåret. Det är inga mindre än Little Dragon, Franska Trion, The Hellacopters, Rebecca & Fiona samt First Aid Kit som kommer att stå för musiken.

I ett mejl till Hänt avslöjar Charles Franz, producent på På spåret, att Kristian Luuk har varit med i diskussionen om vilka talanger de vill ha på scenen i programmet.

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

”Både Kristian och Fredrik är väldigt engagerade i musiken i programmet. Vi jobbar nära varandra med På spårets innehåll hela året”, skriver han till Hänt.

I ett inlägg på Instagram har programledaren lagt upp ett inlägg med bilder på banden och artisterna, så det verkar onekligen som att han är taggad på upplägget.

LÄS OCKSÅ: Kristian Luuks okända relation till Jenny Strömstedt

LÄS OCKSÅ: Så ser Kristian Luuks barn ut idag

FOTO: Bo Håkansson, Bilduppdraget