LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Här är 8 samtalsämnen introverta personer väljer framför att mingla

31 dec, 2017 
AvNanna von Knorring
Har du också svårt för mingel och kallprat? Då kanske någon av dessa åtta punkter faller dig i smaken.
Annons

Mingel på fester går ofta ut på att kallprata med flera okända och halvbekanta. Samtalsämnena berör oftast jobb, ytliga relationer och i värsta fall även vädret. För introverta personer kan sådana situationer dels kännas tråkiga och dels påfrestande eftersom de ofta föredrar djupare ämnen istället för att småprata.

Det betyder inte att kallprat behöver vara något dåligt. Det kan hjälpa en att lära känna nya personer och hitta en gemenskap att bygga vidare på. Problemet uppstår om minglet aldrig övergår till något djupare än just kallprat och relationen stagnerar och blir ytlig.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Hur introvert eller extrovert man är varierar och är en skala. Man kan även vara både introvert och extrovert. Ofta föredrar introverta färre, djupare vänskapsrelationer och de går sällan på fest med målet att träffa nya människor.

Men vad vill en introvert då hellre prata om? Den introverta författaren Jenn Granneman som skrivit boken ”The Secret Lives of Introverts” samlade in röster från sina läsare i en grupp på Facebook och sammanställde dem i en artikel på Introvert Dear.

Annons

Här listar vi, med inspiration av svaren, åtta saker introverta hellre pratar om på minglet:

1. Det man inte ska prata om på mingel

Allt från politik och ekonomi till religion, historia och kultur.

2. Det du vanligtvis inte berättar om dig själv

Introverta går gärna på djupet och skippar ytligheter som karriär och ekonomi. Hur har du utvecklats och hur har dina tankar och värderingar förändrats under livets gång?

3. Dina största drömmar i livet

Det som inspirerar och motiverar dig samt vilka mål, planer och drömmar du har i livet.

4. Din kreativa sida

Vilka intressen och kreativa projekt har du? Vad är det som gör dig lycklig och ger dig möjligheten att ge utlopp för din kreativa sida?

5. Vad som sker i ditt liv – på riktigt

Introverta vill inte prata om ditt jobb och dina ytliga relationer, utan hör hellre om dina sorger, glädjeämnen och din personliga utveckling.

6. Stora saker som det kanske inte finns svar på

Annons

De stora frågorna som håller en vaken om nätterna. Hur stort är rymden? Hur fick livet sin början? Finns det utomjordiskt liv och parallella universum?

7. Vad du lärt dig i livet

Lärdomar du fått den hårda vägen, vad du gått igenom i livet och vilka händelser som varit avgörande för att du har blivit den du är i dag.

8. Vad som helst som är genuint eller intellektuellt

Skippa att slentrianmässigt fråga om vad någon jobbar med om du inte är intresserad. Fråga genuina frågor som du är intresserad av att få svar på och diskutera något mer intellektuellt än vädret för att få den introverta att trivas på minglet.

Foto: IBL/Shutterstock

Artikeln publicerades först på MåBra.

Annons