Happys ord till mamma Annika Jankell efter stora beslutet

Annika Jankell är ambassadör för ett projekt där gamla glasögon återvinns för att sedan komma till användning för de som behöver – men inte har möjligheten att köpa egna.
Hon hyllas av sina följare för sin insats, inte minst av sin dotter Happy.
Slå på ljud

Svenska programledaren och journalisten Annika Jankell, 58, är på ett livsviktigt uppdrag. På Instagram har hon berättat om projektet som hon är ambassadör för.

WAKAIS heter projektet som leds av Specsavers. De återvinner tusentals glasögon som svenska folket har lämnat in till ett projekt som heter “Ge syn”. Tanken och förhoppningen är att de gamla glasögonen ska komma till användning för de som behöver, men inte ha möjligheten att köpa egna.

”Flockdjur som är beroende”

“Tillsammans med optiker och optikerassistenter får massor av människor möjligheten att, genom en enklare synundersökning få rätt glasögon!”, skriver Annika på Instagram. Och tillsammans på denna resa har hon vapendragaren Malin Berghagen.

Annika beskriver även på Instagram att det inte är vanliga dagar på jobbet som hon under resan får uppleva. Journalisten beskriver även att denna resa är något som hon kommer att minnas för evigt, men också att hon mår bra av att hjälpa människor.

“Vi är flockdjur som är beroende av att hjälpa varandra! Inte stjälpa, vara ego, tjafsa om bagateller, klaga på petitesser, snacka massa skit bakom varandras ryggar, konkurrera om ingenting, vara missunnsamma mot varandra. Tankar som kommer när man möter glädjen i ögonen för alla dem som är sååå glada o tacksamma när de får sina första glasögon!”.

Hyllas av fansen

Det brinner av engagemang i Annika Jankells kommentarsfält.

“Viktig och betydelsefull resa. Lycka till med projektet. Ser fram emot att höra din story. Var rädd om dig”, kommenterar en följare. “Vilken fantastisk resa och vilken skillnad ni gör! Vi lämnar alltid in våra gamla glasögonen”, fyller en annan i.

“Det är en härlig känsla att på nära håll se att hjälpen når fram”, skriver en tredje.

Men en person som inte sparar på krutet när det gäller pepp till Annika är en av hennes döttrar.

“JAG ÄLSKAR DIG!”, kommenterar Happy Jankell glatt sin mammas bild på Instagram – följt av ett rött hjärta. Och vad klingar egentligen finare än ett “JAG ÄLSKAR DIG!” tillbaka från mamma till dotter!

Happys ord till mamma Annika Jankell efter stora beslutet

FOTO: Carolina Byrmo/TT

FOTO: Eero Hannukainen/TT

SENASTE NYTT!