Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Happy Jankells pik till pappa Thorsten Flinck efter struliga tiden

27 okt, 2018 
AvOla Brising
Happy Jankell och pappa Torsten Flinck
Trots dålig kontakt har Happy Jankell alltid känt sig älskad av sin pappa Thorsten Flinck. Men nu ger hon honom en rejäl pik på Instagram.
Annons

I början av nittiotalet föll programledaren Annika Jankell, 56, för skådespelaren  Thorsten Flinck, 57. Paret skaffade två barn, Felice, 26, och Happy, 24, och separerade sedan 1996 efter att Thorstens drogmissbruk eskalerat. Barnen har under hela sin uppväxt bott med Annika och kontakten med Thorsten har varit sporadisk.

Happy berättade förra sommaren i podden ”Tankar med” om den komplicerade relationen hon livet igenom haft till sin pappa, bland annat om hur hon mindes en dag efter separationen, den den 17 april 1999, då Thorsten kom hem till dem och mamma Annika stängde dörren för honom:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag minns det här så klart. Jag var fem, sex år gammal och det är pappas födelsedag. Han står utanför fönstret, busvisslar och ropar ”Annika!”. Jag springer och kollar vid fönstret, jag ser att det är pappa. Han har satt på sig fina kläder, matchande jeansjacka och jeansbyxor, och står och håller i en ros. Jag ser att han har gjort sig fin och jag blir väldigt rörd av det, för det är hans födelsedag.

Annons

Happy fortsatte:

– Mamma och pappa bråkade mycket då, så mamma säger ”ducka Happy, vi är inte hemma, pappa får inte komma oinbjuden, han kan inte alltid räkna med att få komma in”… Den där bilden kommer jag alltid att komma ihåg. Jag tyckte det var så himla sorgligt att se honom där på sin födelsedag, finklädd med en blomma. Då tänkte jag det, att jag var ledsen.

Happy har följt i Thorstens fotspår och blivit skådespelare. Far och dotter har aldrig haft någon jättebra kontakt, men hon tycker trots det att hennes far har många positiva sidor:

– Jag har alltid känt att han tänker på mig och älskar mig. Och han har försökt visa det. Det har kanske inte gått så bra alla gånger av olika anledningar, men det bästa med pappa är att han i grund och botten är en väldigt god och kärleksfull människa.

Annons

Dock verkar det som att den unga skådespelerskan irriterar sig en hel del på att hennes pappa är så strulig. För på Instagram gav hon så sent som igår Thorsten en rejäl pik då hon i en händelse la ut en bild av hur hennes kontaktuppgifter till honom ser ut i telefonen. Som namn står det ”Pappa T Hösten 2018” och över själva numret har Happy lagt ut en text där hon förklarar varför:

”När ens pappa byter nummer ungefär 76 gånger per år”.

FOTO: Ibl

Annons