Happy Jankells kärleksfulla ord om mamma Annika i TV4

Happy Jankell om likheten med mamma Annika Jankell

Skådespelaren Happy Jankell växte upp tillsammans med sin mamma, journalisten Annika Jankell.
När de båda gästar TV4:s Malou efter tio berättar Happy om relationen med sin mamma.
– Vi är otroligt lika, säger Happy.

Skådespelaren Happy Jankell, 25, slog igenom för den stora publiken när hon i början av 2018 spelade en roll i filmen Ted – för kärlekens skull om folkkära artisten Ted Gärdestad. Men redan 2007 började hon sin skådespelarkarriär.

Happy växte upp med mamma Annika Jankell, 57, som är journalist och programledare, och storasyster Félice Jankell, 27, som likt Happy har valt skådespelaryrket även hon.

Annika om döttrarnas oro

När Annika och Happy gästar programledaren Malou von Sivers, 63, i TV4:s Efter fem talar de om temat ”mamma och jag” och berättar bland annat om sin väldigt nära relation, som de även delar med systern tillika dottern Félice. I inslaget ville Malou spegla en känd mamma genom sitt barn.

– Men i det här fallet vet jag inte vem som är mest känd, säger Malou von Sivers i programmet samtidigt som hon hälsar mor och dotter välkomna.

För Malou berättar Happy Jankell att hon och Félice nu för tiden oroar sig mer för sin mamma, än vad Annika oroar sig över dem.

– Jag är orolig över mamma hela tiden. För om jag inte skulle ha mamma skulle jag inte ha någonting, säger Happy varpå Malou frågar Annika hur det känns.

– Jag blir otroligt rörd, svarar Annika.

Fina orden om mamma Annika Jankell

Senare i intervjun frågar Malou von Sivers om Happy Jankell anser att hon och mamma Annika Jankell är lika.

– Jag skulle säga att på ett sätt är vi otroligt lika, men sedan är vi också väldigt… väldigt olika. Vår största likhet är väl vår nyfikenhet och öppenhet inför att lära sig nya saker och jag skulle säga att vi båda är väldigt varmhjärtade. Vi vill väl. Vår största olikhet är kanske att jag… jag kan nog vara lite argare, lite bättre på att sätta ner foten, förklarar Happy och blir avbruten av mamma Annika:

– Bättre på att sätta gränser.

Happy håller med, vilket får Annika att skämtsamt fråga ifall det betyder att dottern tycker att hon som mamma är dålig på det.

– Jag skulle säga att det är vår största olikhet. Men det kanske också är en ”nittiotalist-grej” att vi sätter ner foten och säger stopp, säger Happy och fortsätter sedan med en fin hyllning till sin mamma:

– Men mamma är otroligt nyfiken, hög integritet, allmänbildad. Jag tror det är lätt att tro att mamma, för att du har jobbat mycket i underhållningsprogram, att du är så här ”lattjo lajban, det är kul, lite glattigt”. Men alltså, det finns ingen som är smartare än vad du är. Om jag fick lita på mammas allmänbildning så hade jag varit lycklig, så är det.

FOTO: TT/Eero Hannukainen, TV4

Senaste nytt