LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Hannah Widells oro efter skilsmässan: ”Världens sämsta mamma”

22 jul, 2018 
Hannah Widell och gustav Wallin har skilt sig
Nu talar Hannah Widell ut om tankarna kring skilsmässan. Hon tycker sig vara världens sämsta mamma eftersom hon känner sig så frånvarande. ”Barnen gråter för saker jag utsatt dem för”, säger hon i podden Fredagspodden med Hannah och Amanda.
Annons
Julia Markham och Niklas Åkerlunds kärleksbesked – nya avslöjandet om relationenBrand logo
Julia Markham och Niklas Åkerlunds kärleksbesked – nya avslöjandet om relationen

I maj bekräftade podcast-profilen Hannah Widell, 44, att hon och maken Gustav Wallin, 41, brutit med varandra. Paret gifte sig 2013 och har tillsammans två barn.

– Jag är sjukt stolt över mig själv att jag går igenom, att jag tagit det här beslutet, att jag liksom gör det här nu, sa Hannah Widell i podcasten ”Fredagspodden med Hannah och Amanda” strax efter att nyheten kommit ut.

I senaste avsnittet av Fredagspodden som hon har tillsammans med systern Amanda Schulman, 39, berättar hon nu mer om tankarna kring skilsmässan. Hon säger att hon känner sig som en dålig förälder då hennes barn varit så ledsna över att mamma och pappa gått skilda vägar.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Får jag bara dela med mig lite i mina mörka skilsmässotankar som jag har tänkt på så mycket under den senaste tiden? I en skilsmässa är det helt omöjligt att vara en bra mamma. Det tror jag alla som skilt sig känner igen sig i, säger hon.

Annons

Systern Amanda Schulman stöttar henne

Hannah Widell berättar att flera av deras lyssnare hört av sig till henne och säger att de känner igen sig i hur hon mår.

– Jag får så många fina meddelanden från personer som är i samma situation som jag är i. Jag tror det kan äta upp en om man inte tänker rätt tankar runt det hela.

Den jobbigaste biten för podcast-profilen verkar vara att göra sina barn besvikna.

– Jag ska berätta några anledningar till att jag är världens sämsta mamma. Nummer ett så är det ju så att eftersom jag valt att skilja mig, så har ju jag utsatt mina barn för det allra värsta, det är så hemskt, säger hon och fortsätter senare:

– Sen är det ju så under denna allra första tiden liksom, då är de svårt att bara så närvarande som man behöver vara. Man behöver tid för att lappa ihop sig själv, jag är så upptagen i hjärnan..

Systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman.

Hanna Widell berättar hur det känns omtumlande att flytta, skaffa ett nytt liv och vänja sig vid att bara ha barnen varannan vecka. Då tröstar systern Amanda Schulman henne i podden.

Annons

– När du säger det där med att det är ditt fel, då tänker jag att jag ska trösta dig och alla andra som tänker sådär. Alltså jag förstår känslan, men det finns inget obehagligare tror jag för ett barn än att växa upp i  ett väldigt olyckligt äktenskap. Du räddar dem, det är det du gör. Man räddar barnen, säger Amanda Schulman.

– Ja det är trist, men det är också min tanke, svarar Hannah Widell och fortsätter:

– Under de små stunderna innan alla vant sig så känns det som att barnen gråter för saker som jag utsatt dem för, jag vet ju innerst inne varför jag gjort det här och varför jag inte ville ha det här livet. Jag vet ju att om en liten tid efter att allt har lagt sig så kommer jag att vara världens bästa mamma.

Men någon dålig mamma tycker inte systern att hon är. Hon menar på att det är typiskt dem att tänka negativa tankar om sig själva.

– Ja, men du är världens bästa mamma, det där är bara typiskt oss att hitta på och känna och vackla och straffa oss så hårt det bara går, genom att säga att du är en dålig mamma, det är bara att ta bort, säger Amanda Schulman.

Annons