LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Hannah Widell bryter tystnaden om skilsmässan: ”Jättekonstigt”

28 maj, 2019 
AvSarah Mansouri
Hannah Widell om skilsmässan från Gustav Wallin
För ett par veckor sedan kom nyheten om att Hannah Widell och maken Gustav Wallin går skilda vägar. I ett nytt avsnitt av Fredagspodden som Hannah driver med lillasyster Amanda Schulman talar hon ut om skilsmässan.
Annons
Pernilla Wahlgrens första ord om Benjamin och Linneas uppbrottBrand logo
Pernilla Wahlgrens första ord om Benjamin och Linneas uppbrott

Tv- och podcast-profilen Hannah Widell, 44, gifte sig Gustav Wallin 2013 och tillsammans har de två barn. Hannah har även dottern Rosa från ett tidigare äktenskap med Calle Rosander, som hon skilde sig från 2007.

För ett par veckor sedan bekräftade Hannahs presskontakt Simon Sjögren på Perfect day media till Nöjesbladet att Hannah brutit med maken Gustav.

Men redan innan detta hade Hannah hintat om en skilsmässa i podcasten Fredagspodden som hon driver tillsammans med systern Amanda Schulman, 39. Där pratade hon om förändringar i livet och om att skilsmässor kan vara ekonomiskt krävande, men att det är värt att gå igenom det i slutändan ändå.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Du och jag är ju två vilda romantiker, vi hade aldrig stannat kvar i någonting på grund av ekonomiska saker. Hur fattiga vi än skulle bli, vi tänker alltid att allt ordnar sig ju. Man får väl jobba lite mer, sa Hannah Widell i podcasten.

Annons

Ledsna och glada dagar

I ett nytt poddavsnitt pratar Hannah för första gången öppet om uppbrottet. Förutom när det gällde familj och vänner, var tanken egentligen att Hannah skulle gå ut med nyheten via podcasten.  

– Är det någonstans jag ska berätta om att jag faktiskt ska skilja mig, nu blir jag ledsen, så är det ju här. Men så kom nyheten ut, den gick liksom före mig på något sätt, säger Hannah med gråten i halsen.

Hannah förstår att lyssnarna säkert varit förvirrade över saker som diskuterats i podcasten på sistone. Och trots tårarna menar Hannah att hon inte är så ledsen, utan snarare stolt över sig själv.

– Jag förstår att det har känts förvirrande, i veckor jag har pratat om nya saker, förändring och så är jag i det och jag är verkligen i en jättebra och positiv förändring i mitt liv, som jag är sjukt stolt över mig själv att jag går igenom, att jag tagit det här beslutet, att jag liksom gör det här nu, säger Hannah och fortsätter:

Annons

– Sedan har jag såklart ledsna dagar och glada dagar. För att hur det än är så är det ju alltid jättekonstigt.

Jämför med första skilsmässan

Det finns dock mycket som 44-åringen ännu inte kan berätta för lyssnarna.

– Jag kan inte prata om det riktigt just nu för att det finns tusen olika saker i det här som jag har upplevt som jag jättegärna skulle vilja dela och jag kommer göra det, men det är lite nära inpå, förklarar Hannah.

Det enda som känns viktigt i nuläget att berätta för Hannah är att hon valt det här själv, att hon inte blivit utsatt för någonting, ingen har varit dum och det finns inga elaka anledningar till uppbrottet.

– Man kan skilja sig i panik och ja, flykt på något sätt ifrån något som har varit elakt och dumt och det finns inte här. Och det är jätte, jätteskönt, säger Hannah i podcasten.

Istället uttrycker hon en stolthet över det tio år långa förhållandet.

– Jag känner mig ändå stolt över 10 skitbra år. Jag tror att man är för hård mot sig själv i sådana här situationer, säger Hannah Widell.

Tv-profilen jämför sedan den här skilsmässan med den hon gick igenom 2007.

– När jag skiljde mig första gången, då kommer jag ihåg att ett ord som hela tiden dök upp var att det var ett misslyckande. Det var ett väldigt starkt ord för mig – har inte tänkt tanken nu. Det är någonting annat, att världen ändå går framåt. Att skilja sig är inte längre det totala misslyckandet, säger Hannah Widell.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Robin Allard-Lorentz/Aftonbladet/TT

Annons