Artikeln innehåller reklamlänkar

Hannah Graaf om uppbrottet: ”Sveriges onödigaste skilsmässa”

Hannah Graaf och Peter Karyd i skilsmässa

Ett år efter skilsmässan från maken Peter Karyd väljer Hannah Graaf att tala ut om uppbrottet.
Nu berättar hon vad det var som gjorde att de gick skilda vägar.
– Jag brukar kalla det för Sveriges onödigaste skilsmässa, säger hon till Aftonbladet.
Allt om Hannah Graaf
Slå på ljud

För ett år sedan lämnade Hannah Graaf och maken Peter Karyd in en skilsmässoansökan till Attunda tingsrätt. Efter 14 år tillsammans, och tio år efter bröllopet, valde de att bryta upp och gå skilda vägar.

Uppbrottet fick många att tappa hakan då paret bara månader tidigare förnyat sina löften i samband med Hannahs 40-årsdag. Dessutom hade de bara ett år tidigare sålt sin lyxvilla i Stockholm och flyttat ner till Marbella på den spanska solkusten.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg! (länk till Aller media shop)

”Det gör ont i hela kroppen. Tänk att själslig smärta kan göra så ont fysiskt”, skrev Hannah Graaf då på sin blogg.

Sedan uppbrottet har hon lämnat Spanien och köpt ett radhus i Sigtuna där hon nu bor, medan Peter Karyd bor kvar i Spanien.

Därför skilde sig Hannah Graaf och Peter Karyd

I en intervju med Aftonbladet väljer Hannah Graaf nu att en gång för alla berätta varför de valde att skilja sig.

– Det var inget plötsligt utan beslutet hade vuxit fram. Ingen schism eller nya personer i våra liv, jag brukar kalla det för Sveriges onödigaste skilsmässa, säger hon.

Tillsammans har de två döttrar, och sedan tidigare har Hannah Graaf två söner. Att få ihop liven i ett perfekt pussel var en svårighet:

–  Jag älskar honom fortfarande, vi har haft fantastiska 14 år tillsammans. Men vi fick det inte att funka. Det är svårt med barn och exmän i olika konstellationer, säger hon.

Hannah Graaf: ”Helt färdig med män och relationer”

Samtidigt har åren tillsammans fått Hannah Graaf att landa i insikten att de kanske trots allt inte är så lika att de kan få en relation att fungera.

– Och så är vi olika som personer. Med åldern har jag insett att jag inte orkar ändra på min personlighet.

Idag lever hon ensam i radhuset tillsammans med barnen, och Hannah erkänner att känslan just nu är att det gärna får fortsätta så.

– Just nu känner jag mig helt färdig med män och relationer.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN