Hannah Graaf: "Fick panik och höll på att kväva mig själv"

Hannah Graaf: "Fick panik och höll på att kväva mig själv"

Hon har länge lidit av jobbiga blödningar. Efter att Hannah Graaf opererats mot dem fick hon panikångest och trodde hon skulle dö.

I sin blogg berättar Hannah Graaf, 38, igår före lunch att hon precis genomgått en operation för att få bukt med de blödningar hon lidit av under en tid. Hon skriver att hon haft ont, bara sovit och varit helt borta på morfin den första tiden efter ingreppet. Själva operationen gick tack och lov bra och Hannah är noga med att tacka sjukvårdspersonalen som varit omhändertagande och gjort allt för att hon skulle känna sig trygg och lugn. Sen berättar hon om det ytterst obehagliga psykiska sammanbrott hon drabbades av:

– Extra tack till Berit som hjälpte mig när jag trodde att jag skulle dö. Fick ett blodtrycksfall första gången jag skulle resa mig och höll på att svimma. Vidrig känsla. Jag var ensam på toaletten och blev så jag inte kunde andas. Tryckte på akutknappen och Berit kom till min räddning.

Peter Karyd och Hannah Graaf Bobby Oduncus och Jimi Bennets bröllop på Engelbrektskyrkan, Stockholm 16-07-02 Foto © Eero Hannukainen EEROBILD AB IBL

Hannah Graaf med maken Peter Karyd.

Hannah förklarar vidare på sin blogg att hon fick panikångest:

– Det är otäckt hur hjärnan och rädslan kan ta över kroppen. Min panikattack fick det att på riktigt att kännas som halsen svullnade igen helt och hållet. Jag kunde inte få in luft. Fick fullkomlig panik och höll på att kväva mig själv. Så läskigt. Men det gick över.

Hannah var sedan lycklig att äntligen få mat i form av ostmackor och kaffe efter att ha vaknat upp, men sedan släppte bedövningen:

– När bedövningen släppt var jag inte lika tuff. Lilleskutt-tårarna hoppade ur ögonen på mig. Jag har vanligtvis väldigt hög smärttröskel men huvva vad ont det gjorde, särskilt i benen.

Under resten av gårdagen var hon sängliggande på sjukavdelningen och vilade ut efter ingreppet.

FOTO: IBL

Läs mer: Hannah Graaf om mardrömmen efter förlossningen: ”Jag hade huvudvärk i ett år”

FRÅN FÖRSTASIDAN