Hannah Graaf: Därför är inte sonen William med i Systrarna Graaf

Hannah Graafs beslut om barnen i tv-serien Systrarna Graaf

Systrarna Hannah och Magdalena Graaf har premiär med sin egen realityserie Systrarna Graaf.
Men en del av deras liv som tittarna inte kommer få se för mycket av är Hannah Graafs barn.
Nu berättar hon om beslutet för Hänt.se.

Under tisdagskvällen har realityserien Systrarna Graaf premiär på Viafree och TV3. Forna popdrottningarna Magdalena, 44, och Hannah Graaf, 41, har låtit tv-kameror följa deras vardag – och systrarna är otroligt transparenta i vad de visar upp.

– Jag har fått förfrågningar innan i några år men nej, det har aldrig passat. Men så kände vi så här att vi var någonstans i livet, men nej nu kör vi. Det passar väldigt bra för jag har kommit hem till Sverige och mina barn är så passa stora att de kan ta beslut själva om de vill vara med, berättar Hannah Graaf för Hänt.se en vecka före premiären.

Hannah Graafs beslut om barnen

För ett år sedan gick hon igenom en skilsmässa med maken Peter Karyd som hon varit gift med i tio års tid. Då bodde Hannah i Spanien, men efter uppbrottet har hon flyttat hem till Sverige igen. Döttrarna Liv, 10, och Vida, 6, kommer något år till att bo kvar i Spanien, medan Hannah pendlar till dem.

Några som redan finns i Sverige är äldsta sönerna William, 18, och Mio, 14, som Hannah har sedan tidigare relationer. Killarna har valt att fortsatta gå i skolan i Sverige, men trots att realityserien till större del är inspelad i Sverige säger Hannah att tittarna inte kommer få se allt för mycket av sönerna i programmet. Ett val de själva gjort.

– Nej inte så jättemycket, min äldsta är inte med och Mio är med lite. Tjejerna är med, men bara lite för det behöver inte vara superfokus på barnen. De är en del av ens liv, men de är med på ett fint mysigt sätt när vi har familjeresor. De är inte jätteexponerade så det känns för mycket, säger Hannah.

Diskussionen och tanken kring barnens medverkan är väl genomtänkt från systrarnas sida.

Sonen Williams beslut om Systrarna Graaf

– Mina tjejer tycker att det är kul, nu är det ju ett väldigt snällt format så det är inget som skulle kännas dumt om de är med, men vi har valt att hålla det mot mig och syrran.

Den äldsta sonen William som Hannah har tillsammans med låtskrivaren och den tidigare Idol-jurymedlemmen Andreas Carlsson kommer dock inte att synas. Ett val han gjort på egen hand och får stöd för.

– Han är 18, han tycker inte att det riktigt är… han vill inte vara med och vara offentlig, det är hans val och det respekterar jag, säger Hannah Graaf.

Systrarna Graaf visas på TV3 och Viafree på tisdagar klockan 21.00. 

FOTO: Jessica Gow/TT, Johan Jeppsson/TT

Senaste nytt