Hanna Hedlunds nya ord om äktenskapet med Martin Stenmarck

Hanna Hedlund Martin Stenmarck

Hanna Hedlund och Martin Stenmarck har varit ett par i över 20 år.
När Hanna Hedlund gästar Reneés brygga talar hon ut om äktenskapet – och kärleken till maken.
– Den ärligheten och intimiteten man får i en sådan relation, det går inte att sätta ord på, säger Hanna Hedlund i programmet.

Sångerskan, musikalartisten och skådespelaren Hanna Hedlund, 45, blev tillsammans med artisten Martin Stenmarck, 47, när de båda var i 20-årsåldern. Idag, över två decennier senare, är paret fortfarande tillsammans och har tre barn ihop. Med barnen Ida, 15, Love, 13, och Saga, 7, bor de på Lidingö strax utanför Stockholm.

När Hanna Hedlund i höstas gästade David Hellenius talkshow Hellenius hörna berättade Hanna ärligt om varför hon och maken inte arbetar ihop, trots att de ingår i samma bransch. Hanna berättade bland annat att hon kan bli avundsjuk när hon hör om andra par som framgångsrikt jobbar ihop.

– Jag kan bli lite avundsjuk när man hör att det funkar bra, för att för oss funkar det faktiskt inte så bra. Nej, det funkar bättre att göra andra saker tillsammans, sa Hanna i programmet och fortsatte:

– Hemma vet vi liksom att jag kommer med idéer och han tycker de är bra. På jobbet kommer han med jättemycket idéer också, och det funkar inte lika bra.

Hanna Hedlund om äktenskapet med Martin Stenmarck

I det senaste avsnittet av Reneés brygga är det Hanna Hedlund, Lasse Berghagen och Alexander Karim som gästar Renée Nybergs skärgårdsdröm. Under middagen på bryggan talar Hanna återigen om sitt äktenskap med Martin Stenmarck, efter att Reneé Nyberg påpekat att alla tre gäster är i förhållanden som varat i väldigt många år.

– Jag tänker lite såhär att kruxet är ju att fortsätta älska varandra trots att man känner till varandras allra fulaste sidor, säger Reneé Nyberg på tal om långa förhållanden varav Hanna Hedlund fyller i med:

– Det är kärlek.

Hanna fortsätter förklara att det är när hon och Martin visar sina allra ärligaste sidor, och är mitt i vardagskaoset, som de känner att de älskar varandra som mest.

”Går inte att sätta ord på”

– Vi har ju stått någon natt nere vid torktumlaren när typ två av tre (barn, reds. anm) har vinterkräksjukan och man står där och tjoffar in andra uppsättningen av lakan. Så har vi tittat på varandra och bara ”fan vad jag älskar dig”. Det här är kärlek, liksom. Här står vi med nedkräkta lakan och luktar och allt är kaos och så känner man ändå så här ”vi delar det här!”, säger Hanna Hedlund och fortsätter:

– Den ärligheten och intimiteten man får i en sådan relation, det går inte att sätta ord på och det tar ju år, liksom.

Hanna Hedlunds ärliga ord om äktenskapet är något som även Lasse Berghagen stämmer in på.

– Det är ett pyssel, säger Lasse Berghagen varpå alla brister ut i ett skratt.

Reneés brygga visas på onsdagar kl. 20.00 på TV4 och TV4 Play.

FOTO: TV4, Eero Hannukainen/TT

SENASTE NYTT!