Hanna Hedlunds kamp med maken Martin Stenmarck

Hanna Hedlund och Martin Stenmarck

Artisterna Hanna Hedlund och Martin Stenmarck har varit ett par i över 20 år.
Men nu berättar Hanna i podcasten LattasDöttrarPodden om kampen i förhållandet.
– Nu låter jag lite bitter och jag är lite bitter, säger Hanna.

Hanna Hedlund, 44, och Martin Stenmarck, 47, är båda två hyllade artister som flera gånger setts uppträda tillsammans på scen. Men sanningen kring hur de faktiskt träffades är det inte många som känner till. Året var 1997 och Hanna jobbade på anrika Wallmans salonger i Stockholm då det var dags för en julfest. På bussen ner till Malmö där festligheterna skulle infinna sig fanns Martin Stenmarck med.

Men blixtförälskad blev Hanna knappast – snarare tvärtom.

– Det var inte så att det var kärlek vid första ögonkastet men jag kommer ihåg att jag tänkte ‘åh vilken karisma’. Dock kommer jag också ihåg att jag tyckte att han var en riktig lirare med sitt colgatesmile, så fördomsfull var jag, säger Hanna i podcasten LattasDöttrarPodden som hon har tillsammans med systern Lina Hedlund.

Förändrades på en natt

Väl på festen var det dock något som hände. Hanna stod och dansade tillsammans med en killkompis när Martin kom fram och låtsades vara arg för att någon dansade med “hans flickvän”.

– Jättetöntigt egentligen. Men sen kommer jag inte ihåg någonting förrän jag vaknar upp på hans hotellrum morgonen efter.

Men trots det var det ännu inte säkert att det skulle bli dem i slutändan. Hanna, som fortfarande hade sina fördomar kring Martin, flydde rummet hals över huvud och då han bara gick förbi henne under bussturen upp till Stockholm senare under dagen fick hon dem bekräftade. När Martin en stund senare kom för att lämna sitt telefonnummer blev det annat ljud i skällan.

– Jag märker plötsligt att jag ger mitt nummer, ditt nummer, mamma och pappas nummer, allas nummer. När jag kom hem till mamma sen sa jag ‘jag har träffat honom. Mannen i mitt liv’.

Och på den vägen var det. Över 20 år senare bor de nu tillsammans som gifta makar i huset på Lidingö tillsammans med barnen Ida, 15, Love, 13, och Saga, 7.

“Varit borta i en vecka”

Men trots att kärleken ännu blomstrar är det inte alltid frid och fröjd hemma hos familjen Hedlund/Stenmarck, något Hanna berättar om i LattasDöttrarPodden

– Nu låter jag lite bitter och jag är lite bitter, säger hon när hon berättar om att Martin sedan en vecka tillbaka är och spelar in en tv-serie där han fått en av rollerna.

Att Martin ska vara borta under en period är något de vetat om länge men eftersom Hanna också jobbar hade de räknat med att få hjälp i hemmet under hans frånvaro – något som covid-19 satt stopp för.

– Så nu är det jag som städar och fejar och lagar mat. Men nu finns det ju inga jobb heller så nu behöver jag ju inte hjälp av någon mormor.

Men trots att det knusslas lite om Martins frånvaro kommer Hanna tillslut fram till att det är ganska härligt att få vara lite ensam.

– Han har ju varit borta en vecka nu och jag börjar inse att det faktiskt är ganska skönt att vara själv.