Hanna Hedlund opereras: "Jag vill rida utan att kissa på mig"

Drabbades av förlossningsskador för 13 år sedan. Sångerskan har precis opererat sig och råder andra kvinnor att inte vänta lika länge utan att ta hjälp direkt.

Artistparet Martin Stenmarck, 44, och Hanna Hedlund, 42, fick sitt första barn Ida, 13, den 1 mars 2004 och Hanna gick drygt en vecka över tiden. Mot slutet var hon så trött på att vara gravid att hon började springa i trapporna för att påskynda förlossningen.

– Det är tungt nu. Jag vill bara att babyn ska komma ut, sade hon kort före födseln.

De var naturligtvis oerhört lyckliga över sin vackra dotter då hon väl kom till världen, men vad Hanna inte gjorde något åt mitt i mammaglädjen var de förlossningsskador hon hade drabbats av.I fredags berättade dock sångerskan på Instagram att hon äntligen låg inne på Sofiahemmet i Stockholm för operation.

Redan i söndags valde Hanna som numera även är mor till Love, 10, och Saga, 4, att prata öppet om de problem hon lidit av sedan hon blev mamma första gången. Till en ny bild på Instagram skriver hon bland annat:

– Jag tänker inte ha inkontinensproblem när jag är 60 eller framfall och jag vill kunna rida, jogga och hoppa studsmatta utan att kissa på mig det minsta. För det kunde jag innan barnen och man kan återställas.

Hanna fortsätter:

– Det har inget att göra med att vi är duktiga flickor och gör våra knipövningar eller inte, det finns ju så många muskler.

Hon berättar även vad hon skulle vilja säga till sig själv precis efter att hon födde dottern 2004:

– Du behöver/ska inte ha sådär ont efteråt. Även om du inte Sprack på utsidan så kan man spricka på insidan, det är därför Kära älskade vackra fantastiska fina du. Nu tar jag barnet och så går du och kräver att du blir återställd! För det går alldeles utomordentligt bra, vet du, 80 procent blir precis som innan de födde barn., det sa en läkare till mig. You go girl! Vänta inte 14 år.

Här nedan under bilden kan du läsa hela Hannas text:

Att många är tacksamma över att Hanna delar med sig av sina erfarenheter och berättar öppet om sina förlossningsskador råder det ingen tvekan om. Redan efter att inlägget legat ute i 15 timmar hade det fått 3560 gilla-markeringar.

Vad skönt att du mår bra. Och så viktigt att detta lyfts som det stora problem det är för många“, skriver lappar74.

Signaturen seger1963 fortsätter:

Krya på dig och tack för att du är öppen om ett problem som många lider i tysthet.”

misslinda.nu har liknande erfarenheter som Hanna:

Tack för att du berättar. Jag väntade 12 år och är så lycklig för min op. Blev helt bra.

LÄS OCKSÅ: Martin Stenmarck och Hanna Hedlund har gift sig

Foto: IBL