LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Hanna Hedlund om extrema viktraset – avslöjar orsaken bakom livsförändringen

14 jun, 2024 
Loke Westberg
Hanna Hedlund har genomgått en extrem träningsmetod de senaste månaderna.
Nu berättar hon allt om viktresan...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Per Anderssons sexavslöjande i Biancas: ”Samlag med...”Brand logo
Per Anderssons sexavslöjande i Biancas: ”Samlag med...”

Artisten Hanna Hedlund, 49, bestämde sig i februari tidigare i år för att drastiskt förändra sin hälsa. Detta genom den extrema metoden 16 weeks of hell.

Anledningen till beslutet var för att hon vill vara i sitt livs form när hon fyller 50.

Bjuder på denna. From nu och 16 weeks of hell framöver ska jag träna som aldrig förr, och äta nyttigare o bättre än på länge. Ser det som en investering och tänk OM jag skulle klara en sån här chin eller vad det heter, om 16 veckor!!!! Tror inte det är möjligt men under har ju skett förr. Nuuuu kör vi! Mot 50. Mot starkare kropp resten av livet”, skrev hon på sin Instagram då.

Hanna Hedlund berättar allt om viktresan

16 weeks of hell går ut på att man under fyra månader lever efter ett extremt kost- och träningsschema. Programmet innehåller totalt 84 träningspass med tydliga instruktioner för hur varje pass ska utföras.

”Trodde inte jag skulle kunna bygga muskler och trodde dessa månader skulle vara dödstråkiga. Det har varit tråkigt ibland, riktigt tråkigt och jobbigt, men jag har tydligen ett ordentligt pannben”, har hon tidigare skrivit om upplevelsen av träningsprogrammet.

Annons

Nu går den folkkära artisten ut och berättar allt om den resa hon gått igenom senaste månaderna.

Har klarat träningsmålet: ”Tänker bli gammal”

Hennes målbild när hon började resan var att klara av att göra en så kallad ”chin”, när man häver sig upp för en stång. Nu kan hon stolt konstatera att hon klarat målet – med råge.

”Det är tack vare dessa och mig själv som jag kan göra TRE chins med gummiband! En var mitt mål. Ni är många som frågar om siffror och mått. Jag har gått ner i vikt jag har minskat midjemåttet men det absolut viktigaste är att jag har börjat leva på ett annat sätt. Ett mer hälsosamt. Där jag sätter mig själv och min hälsa i framsätet istället för bakluckan. Jag tänker bli gammal. Jag vill inte ha ont”, skriver hon.

På bilden syns hon tillsammans med tränigsgurusen Annabeth och Tony, som båda jobbar med 16 weeks of hell.

”Den här resan har varit helt jäkla grym. Det var inte 16 weeks of hell. Det var skittråkigt ibland men mest var det ”fan vad jag är bra” och ”oj kan jag det här” Hyn är bättre, jag är sååå mycket starkare...Mår bättre av det. På lördag är det 112 dagar men sen är det resten av livet.”, avslutar hon.

FOTO: INSTAGRAM / TT

Annons