LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Attacken mot Samir och Viktor – nu ber företaget om ursäkt

30 nov, 2017 
Lina Arvidsson
Samir & Viktor ska vara med i Melodifestivalen nästa år. Nu hånas duon av spelbolaget Betfair.
Annons

Musikduon Samir & Viktor ställer sig återigen på Melodifestivalen-scenen i nästa års mello-omgång.

När spelbolaget Betfair listar de olika låtarna med respektive deltagare har de döpt om Samir Badran och Viktor Frisk till “Dum and Dumber” dvs, dum och dummare, efter filmen från 1994 med Jim Carrey och Jeff Daniels. ESCtips.com var först med att uppmärksamma detta.

– Jag tar allt sånt här med en klackspark, det är inte första året vi är med, jag bryr mig faktiskt inte. Vi vet att vi är där för att göra show, vi är inte där för att vi tror att vi kan sjunga fantastiskt, sen vad folk tycker om oss, det skiter jag fullständigt i, säger Viktor Frisk till Aftonbladet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

På frågan om vad Viktor tänker om att ha blivit kallade “Dum och dummare” istället för sina namn menar han att de inte bryr sig om det alls.

– Jag känner att då kanske de får ut nånting av sina liv där de känner ”wow här får vi trycka ner några människor”, vi som inte ens bryr oss, säger Viktor Frisk.

Även artisten Olivia Eliasson har fått namnet Olivia Huxtable, av oklar anledning.

Betfair menar att namnändringarna beror på mänskliga faktorn och namnen har ändrats.

– Vi menade aldrig att förolämpa Samir & Viktor och önskar dem, såväl som resterande deltagare, all lycka i Melodifestivalen. Vi undersöker dessutom händelsen för att försäkra att något liknande inte upprepas, säger Betfairs Nordenchef Josh Powell till Aftonbladet.

FOTO: IBL, Twitter

Annons