ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Halv åtta hos mig borttaget – Morgan Alling om samtalet med TV4

22 okt, 2022 
Halv Åtta hos mig Morgan
Folkkära programmet Halv åtta hos mig läggs ned på obestämd tid.
Nu berättar programledaren Morgan Alling om TV4:s beslut.
– De flesta tolkar det som att det är ett sätt att ”fasa ut” programmet, förklarar Morgan till Hänt.
Annons
Allt om Morgan AllingBrand logo
Allt om Morgan Alling

Nyligen nåddes vi av beskedet att Halv åtta hos mig inte längre sänds. Robinson har istället tagit över tablå-tiden sedan en tid tillbaka – något som skapat starka reaktioner hos tittare.

Nu avslöjar programledaren tillika kommentatorn för Halv åtta hos mig, Morgan Alling, samtalet med TV4 och berättar dessutom att säsongen inte heller är planerad till våren.

Morgan Alling om beslutet: ”Lite respektlöst mot alla”

I ett meddelande förklarar Morgan sina tankar om att programmet är pausat på obestämd tid.

– Jag har inte hört något mer. De pausade vårt program mitt i vår säsong för att Malou von Sivers skulle intervjua inför valet, sen ville de köra Robinson istället för oss. Då tog de bort några veckor och lägger de vid ett senare tillfälle. Vad vi vet är att vi inte ska casta några program i vår som vi har gjort i 24 säsonger. Så där är det stopp och inget mer planerat. Tyvärr, berättar Morgan Alling.

Annons

Han fortsätter att berätta om de tunga känslorna och sorgen över tittarna.

– För mig är det ju självklart otroligt tråkigt för jag älskar programmet och älskar den kärlek som programmet får av alla fantastiska tittare. Men mest av allt tänker jag på alla de 600 000 tittare som varje dag bänkar sig vid 19.30 för att se programmet. De är lojala och engagerade. För mig blir det lite respektlöst mot alla de som älskar programmet och har gjort så i 24 säsonger, att man bara kan flytta och pausa hur som helst. Jag personligen har hur mycket jobb som helst så mig går det ingen nöd på det är mer för Halv åtta...

Morgan Alling
Morgan Alling tog över kommentator-rollen i Halv åtta hos mig efter komikern Pia Johansson.

Morgans ord till TV4: ”Märkligt att man inte har en bättre plan”

Morgan poängterar att Halv åtta hos mig är ett folkligt program och tillhör det unika slaget.

Annons

– Här har du hela Sverige, från norr till söder, från rika till fattiga, från alla länder i världen. Det är fina och goa människor som bjuder hem oss, berättar om sig själva och sin kärlek till maten. Detta är något annat än alla nakenprogram och dejtingprogram som finns i 20-tal varianter, berättar Morgan.

Han önskar att TV4 hade haft en bättre plan för programmet.

– Halv åtta är unikt och det är också därför det är så älskat. Det är folkligt. Så för mig är det märkligt att man inte har en bättre plan, vilket de kanske har men ingen får några svar så de flesta tolkar det som att det är ett sätt att ”fasa ut” programmet, förklarar Morgan och fortsätter:

– ”Ingen kommer märka det ändå…” Men det gör folk, därför detta är ett program som folk sett varje dag i 24 säsonger. Det ligger i den svenska folksjälen. Jag önskar bara programmet all kärlek och respekt för det förtjänar det. Med eller utan mig. Programmet har skyhöga tittarsiffror om man jämför med de alla andra program som inte är primetime-program. Så jag önskar bara att det får leva för publikens skull.

Hänt har sökt TV4 om en kommentar utan gensvar.

FOTO: TV4

Annons