LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Håkan Hellströms hemliga karriär som "Plugghingsten”

12 sep, 2016 
Linnéa Geijer
Håkan Hellström är en fena på att skapa musik men under sina tonårsdagar var det mer poesi och noveller av det lite mer "porrigare slag" som stod i fokus.
Annons

Håkan Hellström, 42, var häromveckan gäst när det populära programmet ”Skavlan” hade premiär, och säsongens första avsnitt gästades av en av Sveriges mest folkkära sångare som hade en minst sagt förvånande anekdot att dela med sig av.

– Jag skrev porrnoveller, berättade han.

Håkan Hellström gästade Fredrik Skavlan, precis som Mikael Persbrandt i samma program.

Håkan vann till och med pris för en av sina berättelser i en så kallad herrtidning:

– Jag skrev noveller där jag försatte mig i olika situationer i fantasin. Jag skickade in en av novellerna till en tidning där de hade novelltävling. Jag tyckte väldigt mycket om den tidningen. Jag vann och fick 600 kronor.

Annons
Håkan Hellström är en av Sveriges mest uppskattade artister.

Novellerna skrev Håkan under antaget namn, “Plugghingsten”, ett logiskt val med tanke på att den unge musikern fortfarande gick i grundskolan.

– Högstadiet var en total öken. Jag började skriva dikter. Gick hem varje dag efter skolan och spelade klädpoker med datorn, förklarar han.

Foto: IBl, Stella

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons