Artikeln innehåller reklamlänkar

Gyllene Tiders ändring efter Per Gessles tuffa sjukdom

Per Gessle akut sjuk – tvingas ställa in

I förra veckan tvingades Gyllene Tider att ställa in två spelningar på grund av att Per Gessle blivit akut sjuk. Händelsen fick bandet att ändra i schemat, och nu kommer de att avsluta avskedsturnén i Halmstad.
Elle Fanning svimmade efter klädmissen – kritiseras av fansen
Slå på ljud

Artisten Per Gessle, 60, är känd för att aldrig ställa in spelningar. Men i fredags kom beskedet att Gyllene Tider tvingades ställa in två spelningar på sin pågående avskedsturné på grund av att frontmannen blivit akut sjuk.

Han ska ha drabbats av hög feber och fått influensan, enligt Live Nation var det ”tyvärr omöjligt att genomföra helgens två konserter”.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här! (länk till Aller media shop)

Per är givetvis förkrossad över detta men hoppas att få möta publiken i Ronneby och Kalmar på nya datum. Vi beklagar detta och hoppas Per tillfrisknar snabbt.”, skriver Live Nation i sitt pressmeddelande som skickades ut strax efter lunch på fredagen.

Gyllene Tider valde att kommentera det hela på sin Instagram och önskade att artisten skulle bli frisk snabbt.

”Krya på dig Per! Tyvärr måste vi meddela att kvällens spelning i Ronneby och morgondagens i Kalmar, är inställda på grund av sjukdom”, skriver bandet.

Gyllene Tiders plötsliga ändring

Den ofrivilliga turnéstoppet fick dock medlemmarna att tänka över avskedsturnéns utformning. Tidigare har det stått i schemat att den sista spelningen skulle vara i Fredriksstad i Norge, men nu har de lagt till en ny sista spelning – i Halmstad. Något som Gyllene Tider beslutade sig för efter Gessles sjukdom.

– Det är en sådan grej som varit på tal, men när Per blev sjuk så började vi snacka om det igen – och då kom vi fram till att det skulle vara lämpligt att säcken knöts ihop här. Det blir som ett tack till staden som har funnits där, säger Micke ”Syd” Andersson till Expressen.

I samma artikel uttalar sig Per Gessle om sitt tillstånd, och framför allt uttrycker han en besvikelse över att ha tvingats ställa in.

Gessle: ”Otroligt tråkigt”

– Jag mår jättebra nu, men det var segt. Det är alltid otroligt tråkigt att behöva ställa in. Det var ju första gången som Gyllene Tider ställt in – någonsin. Men nu är jag ”back on track”.

Att Per Gessle ställer in är anmärkningsvärt, under sina 40 år som en av Sveriges mest folkkära artister har han endast ställt in två spelningar tidigare. Då på grund av att han tappat rösten. Annars har han genomlidit konserter med diskbråck, ryggskott och matförgiftning – att göra fansen besvikna är det sista Gyllene Tiders frontman vill.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN